Bu sitedeki lavinya.net forum/panolar sayfası bölümü 22 yıl önce yani 2002 yılında kurulmuş, 11 yıl önce 2013 yılında ise aktif kullanımı durmuştur. Güncel/yeni paylaşım yoktur. Yalnızca arşiv/nostalji için yayına açıktır.

Bir Devam Filmi İle Kaybettiği Dinleyicisinin Peşinde...

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
minis
Üye
Üye
Mesajlar: 223
Kayıt: Perşembe, Mayıs 12, 2005 15:06
İsim: Mine
Konum: Çanakkale

Bir Devam Filmi İle Kaybettiği Dinleyicisinin Peşinde...

Mesaj gönderen minis »

“Manyaklık derecesinde hassasım”

Albümünüzün adı Bir Devam Filmi”.Devam eden nedir ?
Orijinal Alt Yazılıdan sonra artık başka şarkıların derdindeyim demiştim.Ama başaramadım.Oyüzden albümün adı “Bir Devam Filmi.”Dinleyici “önceki albüme göre farklı dese de benim kriterimde albüm çok not almadı.

Ama siz böyle deyince dinleyici olarak artık ne desek boş...
Öyle değil.Şarkıyı söyleyen ile dinleyen arasında kurulan bir bağ var.Bunlar insani ve ortalama duyguların şarkıları.Bu yüzdende çok özel.Bunların şarkı değeri taşıyıp taşımadığına ise yirmi yıllık kariyerimle,içimdeki teraziyle karar veriyorum.Bu yüzden sorduğununuz her sorunun bende saatler sürecek yanıtları olabilir.Ama ilk tepkiler çok iyi.Çünkü Orijinal Alt Yazı'dan sonra canımı çok yakan bir dinleyicini grubunun beni yeniden sahiplendiğini gördüm.

Neden canınızı yaktılar ?
Bu albümü kariyerimde bir utanç albümü olarak algıladılar,çok sattığı için.Sanki o şarkıları satmak için yapmışım gibi..

Dinleyicileriniz böyle derken para kazanmamanızı istediklerinin farkındamı ?
Onların değer yargılarında çok satmak iyi bir şeyse bunu isterler,değilse de tam tersi ama dert edinmelerini anlayabiliyorum.Çok bilinen adam olmamdan rahatsızlar..Bunu da anlayabiliyorum.Hani bir film seyredersiniz ve bir sevdiğinize anlatmak istersiniz ama tam anlatacakken adam biliyorum der ve bir hayal kırıklığı yaşarsınız.Dinleyicilerin tepkisinide buna benzetiyorum.
...
Ne kadar hassassınız ? Mesela bir arkadaşınız sizi görmese ve selam vermese alınırmısınız ?
Alınmakla kalmam.Şöyle söyleyeyim.Hakkımda yazılan herşeyi kafama takarım.Ekşi Sözlük’ü takip ederim,seviyor gibi yapıp hiç ait olmadığımı yerlere beni itenler olunca o günüm gider.Hatta günlerim.
...
Hayatla baş edebiliyor musunuz ?
Edemiyorum.Özellikle bir zamandan beri.Bu yüzden sık sık Bozcaadaya gidiyorum.Çnkü bu şehirde kalırsam olası değişik finallerim şöyle olacak.Cinayete kurban gitmek,katil olmak ya da intahar etmek..Çünkü yayaya yol verdiğim için küfür edenlerle aynı şehirde oturmak bana zor geliyor.Bunu insanları üzmek için demiyorum,hayat bizi bu hala getirdi.Benim 7 yaşındaki kızım bile eğitim sistemi sayesinde şimdiden rekabeti öğrendi.Bu ruh hali trafiğe de başka şeylere de yansıyor.Bozcaada da ise masal diyaloglarına sahne oluyorsunuz.Bir köpeğin doğumuna gidsiyorsunuz.Başka şeylerin derdine düşüyorsunuz,paylaşarak yaşıyorsunuz.Bu yüzden sürekli kızımdan izin alıyorum orda yaşamak için.

Pazar Vatan Buket AŞÇI röportajı...
Bozcaada

Mesaj gönderen Bozcaada »

İşte sırf bu yüzden çok korkuyorum büyük şehirde üniversite okumaktan...
Bizim orası huzurdur yaa benim için.
Hava kışın çok soğuk olurdu. O soğukta o rüzgarda polenteye gider otururdum yalnız başıma.Benim için hayattan bundan daha güzel bir iş olmazdı. Soğuk ve rüzgar iliklerime kadar işlese de orada nadası bağıra bağıra söylemekti hayat belki de...
Ben aslında çok iyi anlıyorum Feridun Abimi. Hep böyle bir kaçış büyük şehirden...
Ben adada hep mutlu,hep huzurlu oldum istemiyorum büyük şehir falan...
İnsanlar benliklerini unutur duruma geldiler günümüzde ve bu olay beni çok korkutuyor bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda???

Abi,
Seni sen olduğun için,farklı olduğun için,insanın değerini bana ve benim gibi canım dostlarıma öğrettiğin için çok seviyorum.

İÇİME SAKLAN HEP ORDA KAL...
fdselinfd

Mesaj gönderen fdselinfd »

ya şimdi ben ne diyim bilmiyorum ya böyle bi insanın eşi bulunmaz ya gerçekten artık söyleyecek hiç bişey bulamıyorum ya
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

bozcaada tüm kalbimle katılıyorum yazdıklarına..ben de gerçekten korkuyorum acaba rüzgar nereye savurcak bizi seneye
bliss

Mesaj gönderen bliss »

şimdi bu adamın nesini seviyorsun diyen arkadaşlarım bu röportajı okusaydı onbin kere hak verirlerdi diye düşündüm.Ama onlar bana 'onun neyini seviyorsun ki?' diyebiliyorlar.anlayamıyorlar.
scalon
Görevli
Görevli
Mesajlar: 509
Kayıt: Çarşamba, Eylül 15, 2004 14:58
İsim: güLşah
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen scalon »

içimi okumuş da anlatmış gibi..

insanlar "ne buluyorsun şu bozcaada'da? yaşayamazsın sen orda" dediklerinde bir türlü bir araya getiremediğim kelimeleri bir araya toplamışsın.. ağzına,yüreğine sağlık Feridun Düzağaç..
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

dayanamadım aldım bende gazeteyi hemen ama,sayfa o kadar biçimsiz ki,kenra sıkıştırmışlar sanki feridunu!acayip bozuldum :x
ecem
Üye
Üye
Mesajlar: 264
Kayıt: Pazar, Eylül 18, 2005 21:07
Konum: Kayseri

Mesaj gönderen ecem »

melissa__ yazdı:dayanamadım aldım bende gazeteyi hemen ama,sayfa o kadar biçimsiz ki,kenra sıkıştırmışlar sanki feridunu!acayip bozuldum :x
hemde sinema reklamlar-afişlerinin olduğu sayfaya en son sayfaya.bende ona sinir oldum :evil:
hseven359
Üye
Üye
Mesajlar: 278
Kayıt: Salı, Ekim 26, 2004 14:32
İsim: ali
Konum: Manisa

Mesaj gönderen hseven359 »

ne güzel sorulara cevap vermiş gene Feridun abim yaaa...
melissa_ ve bozcaada okumak için İzmir'i tercih edebilirsiniz.İzmir güzeldir.. :lol:
melissa
Üye
Üye
Mesajlar: 311
Kayıt: Pazar, Aralık 11, 2005 00:37
Konum: Ankara

Mesaj gönderen melissa »

izmir'in güzelliğini duymadım değil,istanbula kesinlikle yeğlerim :)
bigmerLin

Mesaj gönderen bigmerLin »

Bu forumda bozcaada'yla ilgili bşeyler gördüm ve yazmak istedim...
Bozcaada'da yaşamak....
Ben de bir Bozcaada'lıyım... Kolay olduğu kadar zor bir yer... Sürekli büyük kentlerde yaşayıp, tatil zamanlarında buraya gelen insanların ilgisini çeken, ben burada yaşayabilirim dediği bir yer... çünkü burada hava kirliliği yok, trafik yok, vs...vs...vs.... başta da demiştim yaa.. zor bir yer diyee.. buranın kışı zordur arkadaşlar.. (siteye sürekli yazan bozcaada'Lı arkadaşlar bilirler.:) sadece onlar bilir dedim çünkü.. buraya sadece tatil için gelen insanlar bozcaada'nın güzel yüzünü görürler hep... Kış için yasdıklarıma öyle de kötü bakmayın... alıştıktan sonra güzeldir bozcaada... mesela bir işiniz için karşı kıyıya geçtiğinizde tekrar adaya dönüşte o iskeleye geldiğinizde bir bayram havası olur içinizde.. çünkü o 2-3 gün öyle özletir ki size bozcaada'yı... geldiğinizin 3. günü burada artık tanınan bir kişi olursunuz... insanlara seLam werir, seLam alır hale gelirsiniz... :) hiç yaşamadığınız, çok değişik çok farklı şeyler yaşarsınız burada..( feridun'da demiş; bir köpeğin doğuşuna şahit olmak gibi).. siz ona olamasanız bile güneşin doğuşuna ve batışına şahit olursunuz esen rüzgar sizi yavaş yavaş okşarken.. elinizdeki şarabı yudumlarsınız güneşe bakarken... güzeldir Bozcaada...Her yönüyle.. Herodot ne kadar güzel demiş.. "Tanrı insanları uzun ömürlü olsunlar diye Bozcaada'yı yaratmış..." Her geçen biraz daha hak weriyorum ona... Kendinize iyi bakın... ışık we sevgiyle.... :)
Kullanıcı avatarı
haldunbar
Takımdan
Takımdan
Mesajlar: 200
Kayıt: Cuma, Şubat 4, 2005 20:21
İsim: Haldun
Konum: Antalya

Mesaj gönderen haldunbar »

Büyük şehrin fırtınası içinde kaybolmak benim de çok canımı yakıyor, ama bir defa elimizi vermişiz, kolumuz çok uzun bir süre daha ona mahkum... :? :(

Derin düşünceler, ah bu derin düşünceler...
Ömrüm kısalıyor ve ben bunu hissediyorum...
odysseia

Mesaj gönderen odysseia »

anlayamadığım bişey var; neden ekşi sözlük?? buradan haberdar değil mi,burada onun için yazılanların onun için bir önemi yok mu??
Kullanıcı avatarı
Bugfixed
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2607
Kayıt: Cuma, Haziran 21, 2002 11:11
İsim: Murat
Konum: Giresun
Yaş: 43
İletişim:

Mesaj gönderen Bugfixed »

odysseia yazdı:anlayamadığım bişey var; neden ekşi sözlük?? buradan haberdar değil mi,burada onun için yazılanların onun için bir önemi yok mu??
Sevgi sözcükleri ilgi apayrı bir konudur. Lavinya.Net de beni seven insanlar var diye görüş kimse bırakmaz. Ama herhangi bir yerde eleştiri var diye belirtilir şu sitede vs her zaman bu böyledir dostum.
Beklediklerim kalır uçan uçurumlarda..
.Terazinin Hüznü.
nilay_14
Üye
Üye
Mesajlar: 461
Kayıt: Pazartesi, Ocak 23, 2006 14:57
İsim: Nilay
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen nilay_14 »

bende aldım gazeteyi ve hayal kırıklığı oldu...
inanın ben daha büyük bir yer ayırırlar sanmıştım fakat kocaman başlık ve yan tarafa
sıkıştırılmış bir röportaj görünce şaşırdım yani :roll:
Cevapla