arkadaşalr ben matematikçiyim bu sorunun cevabı yok şöyleki te sayılar şu şekilde formülize edilir 2n+1 bize beş tane tek sayı lazım
birinci tek sayı 2a+1
ikinci tek sayı 2b+1
üçüncü tek sayı 2c+1
4. tek sayı 2d+1
5. tek sayı 2e+1
a,b,c,d,e=0,1,2....
şimdi toplayalım
2a+1+2b+1+2c+1+2d+1+2e+1=40 olucak
burdan 2a+2b+2c+2d+2e+5=40
2(a+b+c+d+e)=35
a+b+c+d+e=35/2 a,b,c,d,e birer tamsayıydı ne kadar tamsayıyı toplarsan topla rasyonel sayı etmez fakat burda 35/2 bir rasyonel sayıdır o halde bu işlem gerçekleşemez...
Anladığım kadarıyla burda kural:Tek sayılardan ve 5 rakamdan oluşması ve beş rakamın toplamının 40 olması.
sanırım aşağıda verdiğim doğru cevap olacaktır.
25+7+3+3,5+1,5:40
ikikereiki demişsinki;
arkadaşalr ben matematikçiyim bu sorunun cevabı yok şöyleki te sayılar şu şekilde formülize edilir 2n+1 bize beş tane tek sayı lazım
birinci tek sayı 2a+1
ikinci tek sayı 2b+1
üçüncü tek sayı 2c+1
4. tek sayı 2d+1
5. tek sayı 2e+1
a,b,c,d,e=0,1,2....
şimdi toplayalım
2a+1+2b+1+2c+1+2d+1+2e+1=40 olucak
burdan 2a+2b+2c+2d+2e+5=40
2(a+b+c+d+e)=35
a+b+c+d+e=35/2 a,b,c,d,e birer tamsayıydı ne kadar tamsayıyı toplarsan topla rasyonel sayı etmez fakat burda 35/2 bir rasyonel sayıdır o halde bu işlem gerçekleşemez...
Evet gerceklesmez ama sayıların toplamı 35/2 olduğu için değil.. Başlangıcta 40'a eşitlediğin için.. Yani ikiyle carptığın a+b.. vs +5 hiçbir zaman 40 etmez
Soru: 5 tane tek rakamın toplamı 40 edecek toplama işleminden başka işlem yapamıyoruz 0 kullanamıyoruz. kullandığımız bir sayısı istediğimiz kadar kullana biliriz.
Cevap: Öncelikle soruyu iyi okumak gerekir. Soruda negatif rakam kullanılmayacak diye bir tabir yok. Buna göre;
Ya matematiği oldum olası sevmem ben ama bu sorunun MANTIK kavramında bi yanıtı olabildiğine inanmıyorum ben..Eğer burada verilmiş soruda bilgi yanlışları yoksa!
5 TEK RAKAM toplamı hiç bir zaman ( 40 )çift bir sayı yapmaz.İster pozitif ister negatif olsun..
benden önce yorum yazan arkadaş doğru söylüyor.Yani 5 tek sayı toplanıp sonuç tek sayı elde edilemez.Ayrıca bazı arkadaşlar kesirli sayı felan yazmışlar ama kesirli sayılar ne tek sayıdır ne de çift sayı.eksi olan sayılar da tek ya da çift diye ayrılamaz.Bunlar matematik kuralları.
arkadaşlar çözümsüz bir soru, matematiğin genel geçer kurallarına aykırı. tek sayılar toplandığında, 2 ve katları kadar tek sayı toplamı çift rakam verir, tek rakam kadar (1-3-5 tane..vs) tek rakam toplandığında DAİMA tek rakam verir. 5 tane tek rakamdan tek rakam çıkar, 39-41 gibi ama ASLA 40 olmaz. yine de kolay gelsin.