Sigara'nın kapalı mekanlarda içilmemesi hakkında
-
- Üye
- İsim: aysel
-
- Görevli
- İsim: Burcu
-
- Takımdan
- İsim: Ahmet
Sigara benim özgürlğümü ifade ediyordu.Daha sonra özgürlüğümü elimden aldiğini farkettim,biraktım.Şimdi bir senenin üzerinde içmeyen biri olarak sigaranın kokusunu 1km uzaktan farkediyorum.Bazen yanımda sigara içen olduğu zaman kendi kendime "sen de insanları böyle rahatsız ediyordun,sana müstehaktır!" diye söyleniyorum.
Bana kalırsa Türkiye de sigara kokusundan kurtulmak imkansız.Yetişkinler çocukların önünde sigara içmeye devam ettiği sürece,çocuklarını sigara almak için bakkala yolladıkları sürece ve bütün bunlarin kötü olduğunun "bilincine" sahip olmadıkları sürece bu böyle sürüp gider...maalesef
Bana kalırsa Türkiye de sigara kokusundan kurtulmak imkansız.Yetişkinler çocukların önünde sigara içmeye devam ettiği sürece,çocuklarını sigara almak için bakkala yolladıkları sürece ve bütün bunlarin kötü olduğunun "bilincine" sahip olmadıkları sürece bu böyle sürüp gider...maalesef
-
- Admin
- İsim: Ersin
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
-
- Üye
- İsim: aysel
-
- Görevli
bir yerde haklısın arkadaşım çocuklar için ebeveynler birer örnek teşkil etmiştir hep. ama benim annemde babamda bildim bileli sigara içerler bir çocuğun 4 yaşında aklı ermeye başlasa 20 yıldır burnumun dibinde sigara içiyorlar. şimdi sorsan bir kere bile sigara içmedin mi diye cavabım gayet net bir şekilde -Hayır!!!- neden bu cevabı rahatlıkla verebildiğim de açık. ben bir şeylerin bilincindeydim ve hala da öyleyim. bence "tek dostum","özgürlüğüm" vs. vs. sözler hep züğürt tesellisi. içmek için bahane insanın iradesizliğinin en büyük kanıtıYetişkinler çocukların önünde sigara içmeye devam ettiği sürece,çocuklarını sigara almak için bakkala yolladıkları sürece ve bütün bunlarin kötü olduğunun "bilincine" sahip olmadıkları sürece bu böyle sürüp gider...maalesef
zehirsiz günler dileğiyle arkadaşlar.
-
- Takımdan
Haklısın ama olayın bir de kimyasal boyutu var.Sigaranın içinde insanın bağımlı olmasına neden olan birçok kimyasal madde var ve irade dediğin şey bu kimyasallara ne kadar duyarlı olduğunla da alakalı.Sigaradan da öte uyuşturucuyu düşünürsek, insanların uyuşturucuyu hiç bırakamamalarının yada daha çok bağımlı olmalarının nedeni içindeki kimyasalların bağımlılık yapmada daha etkili olmaları.
O yüzden iradeye fazla güvenmemeli.
Ailenin yanında bunca sene sigara içmesi bence sende de biraz bağmlılık yapmış olmalı.Halen ailenle beraber kalıyosan , kafeye yada sigara içilen yerlere takılıyosan,yada yanında hep sigara içen arkadaşların varsa günlük nikotin "ihtiyacını" onlardan sağlıyor olabilirsin.
O yüzden iradeye fazla güvenmemeli.
Ailenin yanında bunca sene sigara içmesi bence sende de biraz bağmlılık yapmış olmalı.Halen ailenle beraber kalıyosan , kafeye yada sigara içilen yerlere takılıyosan,yada yanında hep sigara içen arkadaşların varsa günlük nikotin "ihtiyacını" onlardan sağlıyor olabilirsin.
-
- Görevli
yazdıkların çok mantıklı arkadaşım sana katılıyorum iradeye fazla güvenmemeli belki de ama yeterki insan birşeyleri başarabilmeyi istesin gerçekten inanarak istesin o kimyasal maddelerin etkisini azaltabilir. elbette hemen bırakamazlar ama ne kadar inançlı olurlarsa o maddelerin etkisini de o derecede azaltırlar.
bu arada yanımda sigara içtiklerinde nefesim kesiliyor vücudum kabul etmiyor nikotini
bu arada yanımda sigara içtiklerinde nefesim kesiliyor vücudum kabul etmiyor nikotini
-
- Takımdan
-
- Üye
- İsim: nilgün
dün hastaneye gittim ve sırada beklerken önümde duran kişi-adam- sigara içmeye başladı!duman direk bana geliyordu ve ben çok sinirlenmiştim.beyefendiyi düzgünce uyarıp başka yerde sigara içmesini söyledim ama kendileri öyle kötü baktıki korktum resmen!
kardeşim hastane orası sırada bekliyosun!alt tarafı dişine dolgu yapıcaklar!
yani bir de böyleleri var!ne yazık ki.
içiyorsun tamam beni ilgilemdirmez ama beni niye gıcık ediyorsun ki???
ooffff
ooffff
-
- Takımdan
Normal abiokyanus_derin yazdı:dün hastaneye gittim ve sırada beklerken önümde duran kişi-adam- sigara içmeye başladı!duman direk bana geliyordu ve ben çok sinirlenmiştim.beyefendiyi düzgünce uyarıp başka yerde sigara içmesini söyledim ama kendileri öyle kötü baktıki korktum resmen!
ooffff
Ben de dün bir lokantaya gittim , hava soguk oldugundan içerde oturmak zorunda kaldım ve içerisi de oldukça dardı.hemen yanı başımdaki masaya iki arkadaş geldi oturdu ve sigara içmeye başladılar.Şimdi uyaracağım uyaramıyorum çünkü lokantayı işletenler kül tablası koymuş !! .Daracık yer duman altı Allah tan yemeğimin bitmesine az kalmıştı ki çıktım.
Yemek yenilen yerde sigara içilmesi ne kadar kötü yaa
Normal abi
Sabah evden çıkıyorum,mecburen başım yukarıda yürüyorum.Adamlar akşam eve dönüş yolunu kaybetmemek için olsa gerek(!) adım başı tükürüyorlar.Ve bunu o kadar saglam yapıyorlar ki akşam dönüşte gerçekten de izleri takip ederek bulabiliyor
Normal abi
Zihinler değişir mi derseniz ben umutsuzum
İnşallah daha da kötüsü olmaz
babam kıraathane işlettiği için bunun yasaklanmasını pek mantıklı bulmuyorum!pyrazine yazdı:Aslında kıraathanelerde yasaklanması da mantıklı ama Türkiye de bu biraz ütopya oluyorYaşanınca Tükenir_ yazdı:Kıraathanelerde yasaklanması pek mantıklı değil ama her vatandaşın takılabildiği ortamlarda yasaklanmalı