hiç desem belki yalan olur ama gerçekten öyle hayat bizi sürütleyıp geçiyor çün otaraftaa ne var diyemeyiz ki otarafın nasıl olduğunu bilmiyoruz belki otarafta daha anlamsız bir hayat var oyüzden yaşamaya devam ediyoruz ve küçücük umutlarla
kendimizi yaşatmaya çalışıyoruz
!YAŞAMAK!?
hayatın kendisinden başka amacı yok bence...yaşamanın amacı en iyi şekilde yaşamak yani...atomların amacı mükemmele ulaşmakmış.hayattaki tüm çabalar bundan...ama insan karmaşık bişey ayaaa...yanıtlayamadığı çok soru var yada es geçtiği çok konu,gereksiz yerine kafasına taktığı yüzlerce sorun..tüm bunların arasında kendi bile bilmiyor neyi neden yaptığını..amaç olsun diye amaç edinmek gibi bir huyu var insanların.ama haksızda değiller.başka türlü nasıl geçerki hayat?
-
- Üye
-
- Üye
Yaşamak nedir sorusunu gördüğümde aklıma yaşamak ne değildir sorusu geldi. Önce yaşamak ne değildir sorusunu cevaplıyayım..
Yaşamak " Aaa! Bugün temmuzun 29'umu? " demek değildir (tabiki).
Yaşamak; sınavların, dosyaların... arasından başını kaldırıp dünyayı görebilmektir. Zamanın akıp gittiğini anlayabilmektir...
Yaşamak " Aaa! Bugün temmuzun 29'umu? " demek değildir (tabiki).
Yaşamak; sınavların, dosyaların... arasından başını kaldırıp dünyayı görebilmektir. Zamanın akıp gittiğini anlayabilmektir...
-
- Takımdan
baya derin bi konu bu sofistik alt konulara kayabilir ama bence yaşamın amacı insanın inandığı yaratıcı gücün varlığını bulmasıdır birçoğumuzun inandığı gibi inanmayanlar olabilir o yüzden böyle genel bi kavram kullandım.Ben yaşamın amacının bizi yaratan,varlığı bir olan yaratıcıyı bulmak ve bitakım gereklilikleri yerine getirmek olduğunu düşünüyorum bu bir imtihan olarak da algılanabilir tabi ki
-
- Admin
- İsim: Ersin
Re: ogrendım...
umit_shady yazdı:hepımız allah'a kulluk etmek ıcın yasıyoruz..bunu kabul etmeyenler war ,,saygı duyarım...her sey allah'ı sewmekle baslıyor ogrendım...
Ben de nefrete bürünmüş bir aşktan sıyrılıp,sana katabildiğim bu 'Allah'ı sevme duygusu' sayesinde mutlu olabileceğimi öğrendim şimdi...bu bir anlık da olsa...İşte ben bunun için yaşıyorum.