Bu gece durup baktım da kendime, bu gece beni yalnız hem de çok yalnız bırakmışsın. Hiç bu kadar yalnız kalmamıştım oysa. İlk defa bu gece seni düşünemiyorum. Düşüncelerim ilk defa bu gece sensiz kaldı. Ne acı... Canım yandı bu gece!...
Bu gece beni öyle terketmişsin ki; yazamıyordum sana ilk defa... Aklım, kalemim yetim kalmış bu gece, ilk defa... Ne hazin... İçim üşüdü bu gece!..
Bunu bana yapmaya hakkın yoktu bu gece... Bu kadar sensizliğe bırakman beni körelmemiş keskin bıçak gibi canıma battı bu gece, ilk defa... Ne hüsran... Yüreğim kanadı bu gece!..
Bu gece ilk defa kalakaldım bomboş derin düşüncelerle... Düşüncelerim yetim kaldı, öksüz, çaresiz, birbaşına... Bugece takvimlerden bir gün daha kopardım ilk defa bu kadar sensiz kalışıma... Bugece sensiz kalan düşüncelerime bir ilk yazdım kenara... Bunu bana yapmaya hakkın yoktu bu gece!..
Gidenlere...
-
- Takımdan
- İsim: SERAP
-
- Üye
- İsim: Şahika
Re: Gidenlere...
yorumsuz....
öyle güzel ki
öyle güzel ki
-
- Takımdan
''Yorumsuz'' derken yorumunu yapmışsın Şahika, teşekkür ederim, okuyan gözlerine sağlık
-
- Takımdan
Şimdi gitmek zamanı...Sen de tüm ürkekliğinle, tüm hatalarınla, tüm eksiklerinle, tüm haklı gördüğün yanlarınla başbaşasın şimdi...Çünkü sevgili; seni sevmek, özgür bırakmaya razı olmaktı...
-
- Takımdan
Çok tuhaf oldum sen gittiğinden beri...Sürekli gülüyorum...Umursamıyorum hiç bir şeyi...Ben eski ben değilim artık...
Bazen de hiç olmadık yerde birden aklıma geliyorsun.Beynim uğulduyor sanki.Eski günler geliyor aklıma...Derken resmine bakmaktan alamıyorum kendimi.Açıyorum şarkımızın sesini sonuna kadar.Hayatımın en kötü anı o an oluyor sonra...Sanki karşımdasın.Yine mi aşık oluyorum sana yoksa...Hayır, olamaz!..
İçim acıyor yine...Ağlıyorum...Bir sana, bir de bana...
Resmin karşımda ya hani, sanki şarkıyı da sen söylüyorsun bana...Ne kadar komik değil mi? Gülüyorum kendime birden.
Sonra irkiliyorum aniden!..
Etrafıma bakıyorum, yoksun!
Tuhaf...Hiç olmamıştın ki zaten.Yokluğunu bile bile bakıyorum işte, son bir ümitle...
Bakma sen bana, saçmalıyorum arada bir böyle.
Gidişine sitem midir bilinmez!..Belki de yokluğunun acısıdır bu çektiğim...Hep ben çektim sen sakın çekmeyesin.
Yine yoksun yanımda, gidişin gibi...
Sitemim de sessizdir bilesin!..
Bazen de hiç olmadık yerde birden aklıma geliyorsun.Beynim uğulduyor sanki.Eski günler geliyor aklıma...Derken resmine bakmaktan alamıyorum kendimi.Açıyorum şarkımızın sesini sonuna kadar.Hayatımın en kötü anı o an oluyor sonra...Sanki karşımdasın.Yine mi aşık oluyorum sana yoksa...Hayır, olamaz!..
İçim acıyor yine...Ağlıyorum...Bir sana, bir de bana...
Resmin karşımda ya hani, sanki şarkıyı da sen söylüyorsun bana...Ne kadar komik değil mi? Gülüyorum kendime birden.
Sonra irkiliyorum aniden!..
Etrafıma bakıyorum, yoksun!
Tuhaf...Hiç olmamıştın ki zaten.Yokluğunu bile bile bakıyorum işte, son bir ümitle...
Bakma sen bana, saçmalıyorum arada bir böyle.
Gidişine sitem midir bilinmez!..Belki de yokluğunun acısıdır bu çektiğim...Hep ben çektim sen sakın çekmeyesin.
Yine yoksun yanımda, gidişin gibi...
Sitemim de sessizdir bilesin!..
-
- Üye
- İsim: dilek
Sahiden gittin mi sen şimdi?Bana nasıl devam edeceğimi söylemeden,içimdeki boşluğunla ne yapacağımı öğretmeden?Acıların en koyusu yüreğimde,elime aldığım basit bir kalemle. Hiçbir kayıp böylesine acıtmadı canımı.Kalbimin üzerine yerleşen ağırlıkla nefes almak ne zormuş.Zamanı geçirmek,yokluğuna alışmak... Hissettiğim acının ağırlığıyla saatler zor geçerken günler nasıl geçicek ki...Çocuk sevinçlerimi de aldın yanında giderken,şimdi kim benimle uğraşıp kızdıracak,kim bahçendeki yemiş ağacının üzerine çıkıp bana yemiş toplayacak?Herkesin uyanacağı bir son sabahı varmış hayatta.Böylesine çabuk ,öylesine hazırlıksızmıydı senin sabahın...Hayat devam ediyor diyor herkes...Evet, haklılar... Devam ediyor ama bir yanımı eksik bıraktı yokluğun.Uyansam ve bu bir rüya olsa,yazık ki rüyada değilim.Gerçekler acıymış,bu en acısı...
-
- Takımdan
Dilek yüreğine sağlık, yazın çok güzeldi teşekkür ederim
-
- Takımdan
Yokluğuna yazılmış bir şiirdir yüreğim...
Zamana inat hayallerimin en şiddetli gök gürültülerine aldırış etmeden kapkara bulutlardan geçerken, ardına aydınlığını bıraktığı çizgidir gülümsemelerin...
Yokluğuna çizilmiş bir hüzünlü resimdir yüreğim...
Sensiz uyandığım sabahlardan akşam karanlığına yol alırken, biriktirdiğim hasret sancıları dalgalasa da bedenimi avuçlarımdaki avuçlarının sıcaklığını ekledim ayışığına...
Cam kolonyası getirdim sana uzak diyarlardan,
Bir tutam karanfil yükledim bakışlarıma
Ateşten gömlek giyindim, geldim sana
Yüreğim kor,
Yüreğim esmer yüzlü çocuk
Öyle hüzünlü bakma bana yarim
Talan etme bu aşkın küllerini
Silme bir kalemde doyumsuz hayallerimi
Sanadır tüm iç geçirişlerim...
Bırak benim olsun; kederler, hüzünler, hasretler
Ey sevdiğim suskunum
Küllere emanet etme; hayallerini, gülüşlerini, özlemlerini...
Özgürlük türküleri söyleyelim gökyüzüne
Yeşil vadileri aşalım nasırlı ayaklarımızla
Ellerini ellerimden ayırma gül yüzlü yarim
Masmavi göğe savuralım küllerini sevdamızın...
Yokluğuna yazılmış bir şiirdir yüreğim
Yokluğuna çizilmiş bir hüzünlü resimdir yüreğim!..
Zamana inat hayallerimin en şiddetli gök gürültülerine aldırış etmeden kapkara bulutlardan geçerken, ardına aydınlığını bıraktığı çizgidir gülümsemelerin...
Yokluğuna çizilmiş bir hüzünlü resimdir yüreğim...
Sensiz uyandığım sabahlardan akşam karanlığına yol alırken, biriktirdiğim hasret sancıları dalgalasa da bedenimi avuçlarımdaki avuçlarının sıcaklığını ekledim ayışığına...
Cam kolonyası getirdim sana uzak diyarlardan,
Bir tutam karanfil yükledim bakışlarıma
Ateşten gömlek giyindim, geldim sana
Yüreğim kor,
Yüreğim esmer yüzlü çocuk
Öyle hüzünlü bakma bana yarim
Talan etme bu aşkın küllerini
Silme bir kalemde doyumsuz hayallerimi
Sanadır tüm iç geçirişlerim...
Bırak benim olsun; kederler, hüzünler, hasretler
Ey sevdiğim suskunum
Küllere emanet etme; hayallerini, gülüşlerini, özlemlerini...
Özgürlük türküleri söyleyelim gökyüzüne
Yeşil vadileri aşalım nasırlı ayaklarımızla
Ellerini ellerimden ayırma gül yüzlü yarim
Masmavi göğe savuralım küllerini sevdamızın...
Yokluğuna yazılmış bir şiirdir yüreğim
Yokluğuna çizilmiş bir hüzünlü resimdir yüreğim!..
-
- Üye
- İsim: dilek
Sen sağol Serap ama kaybettiğim kardeşimdi, çok acıymış gerçekten buna nasıl alışılır bilmiyorum. Gündüzler neyse de, geceleri geçmiyor, en kötüsü bu. Birkaç satır yazmak istedim sadece.
-
- Takımdan
Gelirsen pırıl pırıl bakışlarınla gelmelisin ve mutluluğu asmalısın sol omzuna.Bakışlarına kan dökmemelisin, kinden, nefretten, her tür tuzaktan arınarak çıkmalısın yola.Hayatı taşıyacak kadar yürekli olmalı küçük parmakların, avuçlarının içiyse her dem ıslak olmalı...
Gelirsen gözlerini getirmelisin, içlerine bakmaya doyamayacağım umut dolu gözbebeklerini de almalısın yanına.Bir ceylanı bile kıskandıracak o nefis yürüyüşünle gelmelisin bana.Yürek titreten gülüşlerini de almalısın yanına ve akmalısın yüreğime, daha ilk ''merhaba'' demek için hazırlık yaptığım anda...
Ardında bıraktığın sözcüklerin tümünü silerek hafızandan, o öpmeye kıyamadığım dudaklarınla gelmelisin.Güneşi getirmelisin gelirken, karanlıkların üzerine çullanmalıyız seninle ve içimize gömmeliyiz karanlığı.Hayatla başa çıkabilecek kadar sert, en küçük kırılmada parçalanacak kadar yumuşak bir yürekle gelmelisin bana gelirsen...
Minicik öykülerinle gelmelisin, bir kedi kadar sessiz, bir kaplan kadar yırtıcı olmalısın yola çıktığın andan itibaren.Seni dinleme zevkini de getirmelisin bana, dudaklarından dökülen her sözcüğü içmeliyim kana kana...
Fesleğen kokulu saçlarınla gel gelirsen ve içinden topladığın çiçekleri ver bana.Yüreğinden sessizce süzülen nehirlerini getir bana, utangaçlıklarını, sokulganlıklarını, çılgınlıklarını da yanına yoldaş yaparak...
Ama neyse, sen bana aldırma.Unut yukarıda istediklerimin tümünü!
Gelirsen sadece kendini getir bana!..
Gelirsen gözlerini getirmelisin, içlerine bakmaya doyamayacağım umut dolu gözbebeklerini de almalısın yanına.Bir ceylanı bile kıskandıracak o nefis yürüyüşünle gelmelisin bana.Yürek titreten gülüşlerini de almalısın yanına ve akmalısın yüreğime, daha ilk ''merhaba'' demek için hazırlık yaptığım anda...
Ardında bıraktığın sözcüklerin tümünü silerek hafızandan, o öpmeye kıyamadığım dudaklarınla gelmelisin.Güneşi getirmelisin gelirken, karanlıkların üzerine çullanmalıyız seninle ve içimize gömmeliyiz karanlığı.Hayatla başa çıkabilecek kadar sert, en küçük kırılmada parçalanacak kadar yumuşak bir yürekle gelmelisin bana gelirsen...
Minicik öykülerinle gelmelisin, bir kedi kadar sessiz, bir kaplan kadar yırtıcı olmalısın yola çıktığın andan itibaren.Seni dinleme zevkini de getirmelisin bana, dudaklarından dökülen her sözcüğü içmeliyim kana kana...
Fesleğen kokulu saçlarınla gel gelirsen ve içinden topladığın çiçekleri ver bana.Yüreğinden sessizce süzülen nehirlerini getir bana, utangaçlıklarını, sokulganlıklarını, çılgınlıklarını da yanına yoldaş yaparak...
Ama neyse, sen bana aldırma.Unut yukarıda istediklerimin tümünü!
Gelirsen sadece kendini getir bana!..
-
- Takımdan
Dilek böyle durumda ne denilebilir ki zor çok zor canım, Allah sabır versin
-
- Üye
Harika bunlar...Merak ettim sana bunları kimin yazdırdığını?
-
- Takımdan
Teşekkür ederim Aygül ama kimse yazdırmıyor
-
- Takımdan
Gün geceye vuruyor; bir ayak sesi...ses gittikçe uzaklaşıyor, gece sessiz, gece yalnız...Ve o an aklıma geliyorsun yine.Düşüncelerim kan revan içinde kalıyor.Resmini çıkarıp boşluğuna düşüyorum düşüncelerimin...
Ağlıyorum...
Kimse görmüyor, ben bile fark etmiyorum...
Anılar canlanıyor gözümün perdesinde ve anlıyorum; hiç bir şey canımı yakmamıştı gidişin kadar...
Anlıyordum ve ağlıyordum!..
Eski bir şarkı dinlemeye başlıyorum, zamandan biriktirdiğim mektupları çıkarıyorum tekrar okunmaya hazır olan, çekmeceden çıkarıyorum o her defasında yakmaktan son anda vazgeçtiğim ucu yanmış resmini...
Dayanılması güç olan sensizliğe,
Bakıyorum ve ağlıyorum...
Gidişin çok ağırdı, öyle ağırdı ki hemde takati kalmamıştı sancısına yüreğimin!..
Ağlıyorum...
Kimse görmüyor, ben bile fark etmiyorum...
Anılar canlanıyor gözümün perdesinde ve anlıyorum; hiç bir şey canımı yakmamıştı gidişin kadar...
Anlıyordum ve ağlıyordum!..
Eski bir şarkı dinlemeye başlıyorum, zamandan biriktirdiğim mektupları çıkarıyorum tekrar okunmaya hazır olan, çekmeceden çıkarıyorum o her defasında yakmaktan son anda vazgeçtiğim ucu yanmış resmini...
Dayanılması güç olan sensizliğe,
Bakıyorum ve ağlıyorum...
Gidişin çok ağırdı, öyle ağırdı ki hemde takati kalmamıştı sancısına yüreğimin!..
-
- Üye
- İsim: selçuk
Şimdi gidiyorum çok uzaklara,derin karanlık kuyulara,engin denizleri aşarak kimsenin ulaşamayacağı ıssız bir adaya gidiyorum....
Hoşçakalın tanıdığım ya da tanımaya çalıştığım ya da tanıdım sandığım insanlar hoşçakalın....Sizler kazandınız bu sefer helal olsun hepinize.....
Benim hayallerimi yıkarak beni dünyaya küstürerek boynu bükük olarak gitmemi sağladınız helal olsun....!!!!
Ben de istemiştim sizler gibi olmak, insanları kırıp parçalamak, onların gururlarını hiçe saymak, onları kullanmak ama başaramadım siz yaptınız elinize sağlık..!!!
Şimdi size bırakıyorum bu sizin kullanmak istediğiniz hayatı alın kullanın doya doya benim olmadığım ya da olamayacağım bu hayatı...
Hayallerimle,umutlarımla,düşlerimle,kimsesizliğimle,çaresizliğimle,hiçliğimle gidiyorum hoşçakalın....!!!
Bakalım ne değişecek,bakalım benim olmadığım sizde ben hayat size nasıl davranacak bana yaptıklarınızın hesabı sorulacak mı?Zannetmayin ki bu size karşı bir beddua sadece kendime ve hayata olan sitemim kırgınlığım...
Gidiyorum işte kendime açtığım savaşı kazanmaya,yalnız başıma.Hiçbir silahım olmadan,hiçbir yardım edenim olmadan sadece ben ve ben savaşacam...
Bakalım kim kazanacak?HOŞÇAKALIN....
Hoşçakalın tanıdığım ya da tanımaya çalıştığım ya da tanıdım sandığım insanlar hoşçakalın....Sizler kazandınız bu sefer helal olsun hepinize.....
Benim hayallerimi yıkarak beni dünyaya küstürerek boynu bükük olarak gitmemi sağladınız helal olsun....!!!!
Ben de istemiştim sizler gibi olmak, insanları kırıp parçalamak, onların gururlarını hiçe saymak, onları kullanmak ama başaramadım siz yaptınız elinize sağlık..!!!
Şimdi size bırakıyorum bu sizin kullanmak istediğiniz hayatı alın kullanın doya doya benim olmadığım ya da olamayacağım bu hayatı...
Hayallerimle,umutlarımla,düşlerimle,kimsesizliğimle,çaresizliğimle,hiçliğimle gidiyorum hoşçakalın....!!!
Bakalım ne değişecek,bakalım benim olmadığım sizde ben hayat size nasıl davranacak bana yaptıklarınızın hesabı sorulacak mı?Zannetmayin ki bu size karşı bir beddua sadece kendime ve hayata olan sitemim kırgınlığım...
Gidiyorum işte kendime açtığım savaşı kazanmaya,yalnız başıma.Hiçbir silahım olmadan,hiçbir yardım edenim olmadan sadece ben ve ben savaşacam...
Bakalım kim kazanacak?HOŞÇAKALIN....