Gidenlere...

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan
İsim: SERAP

Re: Gidenlere...

Mesaj gönderen SERAPben »

Varlığınla yokluğunun arasında kalmayacağım, artık sadece olmayacaksın.Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda.Belki birkaç satır arasında unutulmayacaksın bir müddet sonra.İçimden olmayacak boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim.Hani hep kızardın ya ''konuş konuş konuş'' derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını.Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar mıyım, gülüp geçer miyim yoksa?

Aslında alıştırmalıyım kendimi, hiç dönmeyecekmişsin, dönülmeyecek bir yerdeymişsin gibi farzetmeli, unutmalı!..
Seni hiç tanımamış gibi yaşamımı sürdürmeliyim...Var olduğum her yer aşk(ın) şehri olmalı, artık yeniden sevmenin sevebilmenin yeri, her yer zamanı yaşanan ve gelecek tüm zamanlar olmalı benim için...

Evet, sayfalardan koparıp bir bir savurmalıyım seni, yaşanmış tüm zamanlara uzaklaşan her adımımla hapsetmeliyim bu anılar sokağına!..
Kopan takvim yaprakları sensiz geçen günleri saymamalı, ben de yokluğunun güncesini tutmayı artık bırakmalıyım!..
Her yeni güne seni getirmedi diye isyan etmemeliyim...Kabullenebilmeli, hazmedebilmeli, aldırmamalı hatta sana hak verebilmeliyim!..

Bu satırlarla büyümeye başlamalıyım.Sırf seni ve çocuklaşan bir aşkı kolayca unutabilmek için...
Zira yoksun!
Sanki benim hiç senim olmamış, sanki bizi hiç yaşamamışız, sanki aşk denen o hoyrat şarkıyı mırıldanmış ve sonra yarım bırakmışız gibi...
Artık yeni bir şarkı söylemenin vakti...yaşanmışlığına, yitikliğime hiç aldırmadan, sanki benim hiç senim olmamış gibi!..
xpapatyax
Üye
Üye
İsim: dilek

Mesaj gönderen xpapatyax »

Serapçım çok teşekkür ederim paylaştığın için .
Eklediğin konular çok güzel bunları daha önce de farklı sitelerde okumuştum ama hiçbirinde isim yok, hep merak ediyorum böyle duygulu dizeleri kimlerin yazdığını ama dediğim gibi hep alıntı yazıyor ama isim yok ,tekrar sağol
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Dilek bende görüyorum bazı yazılarımı bi kaç sitede hatta arkadaşlarım bana söyleyince bende baktım.Ben paylaşıyorum sadece yazdıklarımı sonuçta benim yazdığımı ben biliyorum.Yazdıklarımın altına telif hakkı diye birşey yazmıyorum çünkü paylaşıyorum, ben yazdıklarımın altına telif hakkı diye yazsam burada paylaşmam zaten.O zaman da kitap yazardım ama öyle bir niyetim de yok benim.İnsanlar beğenip okuyorsa ve de yayımlamaya layık görüp başka sitelerde yazılarımı paylaşıyorsa bu benim için güzel de birşey, beğenilmiş ya sonuçta yazının altında ismimin olması önemli değil benim için :wink:
xpapatyax
Üye
Üye

Bence verilen emeğe saygı duyulup alıntı yerine isim yazmak çok zor olmamalı,yüreğine sağlık çok güzeller
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Öyle evet ama günümüzde malesef herkes bu kadar hassas ve düşünceli olmuyor.Toplasan4-5 yazılarım yazılmış ve yazılarım için alıntı yazılıyor bu yine de iyi en azından alıntı yazılmış, düşün bikere başka insanların yazdıklarına kendi adını yazanlar bile var.Hatta bir arkadaşım tesadüfen kendi şiirine rastlamış ve şiirinin altında başkasının adı yazıyor.Dayanamayıp yorum yazmış ''hadi şiirimi izinsiz aldınız bana haber vermediniz bari imla hatalarıyla katletmeseydiniz canım şiiri'' :) Neyse emeğe saygı diyorum bende.Dilekçim hassasiyetin için teşekkür ederim tekrar, bu çok mutlu etti beni gerçekten.Sağolasın :wink:
xpapatyax
Üye
Üye

Sen sağol,yazılarını zevkle okuyorum
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Hep sen gitmiştin...Ardından geri dönmelerini yaşadım her defasında...Her defasında ''neden geldin'' diyecekken bir şekilde çözülürdüm sana...Dayanamaz, kıyamazdım diye düşünürdün.Oysa hep sana susadığım zamanlar gelirdin bana, sana ihtiyacım olduğu zamanlarda!..

Alışmıştım sana!..
Alışkanlığımdın!..
Ve kimse eski alışkanlıklarından vaz geçemezdi bir çırpıda...

Hep sen gitmiştin...Düşen yaprağın dalına verdiği sancı gibi...O sancıyı çeken dal oluyordum!..Çıtırtılarım o kadar sesliydi ki; çığlık oluyor, ne sen duyup gitmekten vazgeçiyordun ne de yaralarımı saracak biri çıkıyordu...Ardından baka kalıyordum...Bir ''gitme'' bile diyemiyordum.Gidişini sesizce izliyordum...Canım yanıyordu her defasında!..Kesip attıkların derin oluyor izi kalıyordu.Oysa sana her defasında susuyordum yine...

Alışmıştım sana!..
Alışkanlığımdın!..

Şimdi gelmelerinden yoruldum.Aynı şeyleri yaşamaktan, sensizliğe tam alıştırmaya çalışırken kendimi çıkagelmelerinden yoruldum...Sanırım ben bu gelmelerine bile alışmıştım.Ama artık yoruldum!
Ve gidiyorum!..
Bu defa giden ben oluyorum senden çok uzaklara, geri gelmelerine kapalı olan adresi meçhul diyarlara!..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Bak gidiyorum işte...bak bitiyoruz...''Sen beni bırakıp gidemezsin'' demiştin.Beni onca yıpratırken bu aşkın son nefesini vereceğini hiç tahmin etmedin...Ben incinmezdim, kırılmazdım, yorulmazdım senin gözünde...Bu yüzden bana yüklenmeliydi aşkın tüm suçu ve faili ben olmalıydım bütün aşk süsü verilmiş cinayetlerin.Ama takatim tükendi bu kadar masumken bu kadar fail olmaktan...gidiyorum ben...

Duydum...Ayrılık usul usul canını yakmış...İstanbul yeşili gözlerin kanlı yaşlara bulanmış...Suçunu haykırmışsın haliçe karşı...
Çabuk geçer sandığın o geçmek bilmez zaman canını yakıyor olmalı şimdi, titriyor olmalısın...Ayazda kalmışsın, anılarımızı yorgan yapmışsın...Olsun, alışırsın!
Sana koskoca bir hasret armağan ettim, ürperdikçe onun kollarına koşarsın...

Duydum...Saklıyormuşsun gözlerini insanlardan...Korkak bir çocuk olmuş dünyayla saklambaç oynuyormuşsun.Kaçınca o zavallı halini görmezler sanıyormuşsun; yanılıyorsun!..O dağlar kadar güvendiğin cesaretini denize düşürmüş, gözlerini kuytularda nem sefalarına salıyormuşsun...Olsun, sende ağlamalısın...sessiz ağlamak yok haykırmalısın!..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Her şeyin nedeni var aslında.Seni tanımamın da, sana aşık olmamın da.Her şeyin bir nedeni vardı.Ama gidişinin bir nedeni yoktu işte.Beni terk etmenin, benimle kurduğun bütün hayallerinden vazgeçip başkasının olmanın...

Belki de sevmemiştin beni benim seni sevdiğim kadar.Kim bilir, ben sadece seviyorsun sanmıştım.Belki de yetmemişti sevgim sana.Ya da fazla gelmişti bu aşk senin küçücük yüreğine.Benim kocaman yüreğimin en büyük parçası sen iken, senin kalbine sığmaz olmuştu benim sevgim...

Belki de korktun beni sevmekten, benim sevgimden.Bitmek bilmeyen hayranlığımdan.Oysa ben seni tek hayalim, tek sebebim görüyordum.Haklıydın, herkes kaldıramazdı o kadar sevilmeyi...

Her zaman hırçın biriydim ben.Aşklarım da, nefretlerim de o kadar coşkun olurdu.Hep severdim seni.Kızsam da, gülsem de, ağlasam da severdim.Kırılırdım, ama tamir ederdim o kırıkları.Sen bir daha kırardın kalbimi...

Şimdi gittin öyle mi? Beni sensiz bıraktın.Başka bir şehire, başka bir hayata gittin.Vazgeçtiysen benden, tutamam seni, ''Kal'' diyemem sana.İçimde kopartırım sessiz fırtınamı.Yaşarım içimde bu fırtınayı...

Sen içime öyle bir kazındın ki; silip atamam öylece.Aslında seninle yaşanan acılar da güzeldi...Senin verdiğin acının bile güzelliği vardı...

Sana kızgın değilim.Bana böylesi duygular yaşatan, hayatımın en güzel günlerini veren birine kızamam ki!..Hem aşk her halinle sevmek değil midir?

Ben senin gidişini bile seviyorum!..Mutlu ol!..
katiLmaktul
Üye
Üye

Mesaj gönderen katiLmaktul »

Yine ağladım yine ağladım :(

Serap süper yazıyosun ya!...
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Sağol Aygül ama canım ağlamak yok öyle :wink:
hoca1982
Üye
Üye
İsim: selçuk

Mesaj gönderen hoca1982 »

Halbuki ne güzel başlamıştı aşk...Ağaçtan düşen yaprağın ağar ağar süzülüşü gibiydi.Ne bileyim sadece bakmaktı sessiz sakin bir o kadar da masum.....
Aslında ben hayatta yokmuşum yaşamam bile anlamsızmış....Sende öğrendim bu duyguyu...
Serap'ın dediği gibi:'Senin verdiğin acının bile bir güzelliği vardı.'Güzeldi be..!!
Aşk aşk aşk....!!!!
Nerdesin be çık karşıma da o duyguyu tekrar yaşat bana.????
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Tam beni tamamlayacağını düşünürken, yine ben eksik kaldım.Gülümseyişlerim takılı kaldı yüreğimde...
Sonu yok, ışığı yok.Bir yolda ıssız, sessiz kaldı sevdam.Ama sen gittin...Korkup kaçtın belki de bu sevdadan...
Küçük bir kızdı kocaman yüreğiyle seni seven ama sen sığdıramadın kalbine; taşıyamadın doğru dürüst...Bu kadar çabuk pes edişinde ondandı belki.Başka cümlelerin ardına sığınman, yalan yanlış sevdalara takılman...

Gözlerine baktığım zaman çoğaldığımı hissediyordum.Öyle anlamlıydı ki; hayatın tüm gizemi senin gözlerindeydi sanki...Herşey o yeşilin içinde saklıydı.Ama sen aniden kapattın o gözlerini; aniden aldın yeşilimi benden...Tüm sırlarda o yeşil kutuda kapalı kaldı.İşte ondan sonra başladı herşey...kalp ağrılarım, baş ağrılarım, gece yarılarında sebepsiz haykırışlarım...

Bana bıraktığın ve içimde kalan ''yeşil'' di belki de bunlara sebep olan...Kötü bir oyun seyrediyorsun geçecek diyordum kendime.Bak geçince hiç bir şey kalmayacak...arda kalanlar eskiye uğurlanacak diyordum.Ama olmadı!..Geçmedi...Herşey artarak daha da çoğaldı...Pişmanlıklar sardı çevremi ''keşke'' ler birikti içimde...''Acaba'' lar dolaşıp durdu beynimde...Hepsi benden bağımsızdı.Hiç bir organıma söz geçiremedim.Hep sen çoğalıyordun, hep sen büyüyordun içimde...

Sana dönüşmeye başladığımı anlayınca da bir direniş başlattım kendime.Artık hiç konuşmuyorum kalbimle...Kendi haline bıraktım onu, ne derse desin ne isterse istesin; artık hiç aldırmıyorum...Tıpkı derindondurucudan çıkmış gibi bir kalbim var artık benim...Buz gibi!..İçindeki herşey dondu.Sevgiler, sıcak gülümseyişler, arzular, istekler...Belki bir gün; üzerindeki buzlardan sıyrılıp artık bende varım diyerek ortaya çıkar ve bana geri döner; kimbilir.Ama o güne kadar buz gibi ''yeşilin'' arkasından bakacağım dünya ya...

Senin bana verdiğin o ''acı yeşili'' yaşayacağım...kolay değil çünkü; kalbimde dallanıp budaklanan o ''yeşil'' i bir anda kökünden sökmek.O yüzden zamana bırakıyorum herşeyi.Bakmadığın bir çiçek nasıl soluyorsa, o ''yeşil'' de bir gün elbet solup, sararacak...

Hayatımda ilkkez sana açtığım kalbimde bundan sonra sadece bahara açacak, sadece bahara!..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Tüm güneyin sıcaklığını getirsen, ısıtabilir misin ki içimi...Ben bu gece yine sana üşüyorum...Gençken yaşamımızda her şey maviydi değil mi?
Hep oyunlardaki gibi olacak sandık yaşam...Kırıldık artık, kırılan yerine konmuyor.Yaralar kapanır sanırdık.Bir sabah anında unutulur her şey...

Ben neden hala aynı ateşle yanıyorum ki sana...Yüreğime gizledim seni ve tüm isyanlarımı.Biliyorum bu sefer de duyamayacaksın çığlıklarımı!..Ben yine bildiğin üzere yine sessiz bir haykırıştayım...İçimde eski bir his var AŞK...Unutmaya çalışıyorum seni!
Bir ara nasıl da tutkuyla sevdiğimi...Beni sevdiğin yalanına inanmak istiyorum...Sana da söylediğim gibi; ''Güneş her gün biraz daha parlak doğarmış.'' Seni hayata bağlamak için nasıl da damarlarına kadar işlemeye çalışmıştım bu sözü...

Şimdileri, beni hayata bağlayan seni arıyorum...Sevgimde bencil olmadığımı bilirsin...Beni yine sevme, bu beni yaralamaz!..Sen mutlu ol, bu bana yeter...Ama ne olur arada yaşadığını bilmeme izin ver...Kabuslarıma izin verme...

Ve şunu da unutma ki: Büyük bir aşkla bağlandığım sen; her zaman benim en iyi dostum olarak kalacaksın...Gözyaşın daha yüreğine inmeden ben yanında olacağım...Çünkü yüreğimde gizlisin sen!..Hissetmeme imkan yok acıyan yanını...İçinde sakladığın o çocuğu benimle paylaştığın için sağol...

İyi ki tüm yaralamalarına rağmen, hayatıma girmişsin!..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Daha fazla yanabilir mi sanırsın canım benim...yanmaz...
İncindim incineceğim kadar...
Kırıldım binlerce kez...

Yeri geldi hayran oldum yüreğimdeki sevgime...yeri geldi lanet okudum...ama asla pişman olmadım seni sevdiğim için!..Bugün yine olsa yine seni severdim koşulsuzca!..
İçim acısada, yüreğim kanasada, her gece gözlerimden yıldızlar kaysada...inan bana seni severdim, hemde zerre pişmanlık duymadan...

Acı çekmek benim kaderim olsa gerek, senden gelen acı ise...evet...
Her şey boş...
Biliyorum!..

Aşk bizi çoktan terk etti...
Ben bizi çoktan terk ettim...
Sen bizi çoktan terk ettin...

Bu terk edişler nereye kadar gider bilmem...ama geri dönüş noktamız hep aynı biliyorsun değil mi?

Ben aynı yerde olacağım...sen aynı yere geleceksin...Sanki hiç yaşanmamış olacak ayrılık...

Yağmurlar ıslatmamış olacak yüreğimizi...Yıldırımlar düşmemiş olacak sevdamıza...
Ben güveniyorum yüreğimdeki sana...Ya sen güveniyor musun?
Bende ki sana...
Sende ki bana...

Söyle ne zaman diner bu hasret...

Vuslata dek sürede sürse bu sevdanın yolu, inan bana ben yorulmadan o yolun yolcusu olacağım...
Zerre pişmanlık duymadan!..
Sen gitsen de bu sevda yüreğimden çalıntıdır yoluna!..