sigara nasıl bırakılır yada bırakılabilinirmi....?
-
- Üye
- İsim: Hale
Re: sigara nasıl bırakılır yada bırakılabilinirmi....?
bende bugun kendime söz verdim..son pakerimi attım ve paket almadım..bugun cok düşündüm ben 3 seneden beri içiyorum ama bu 3 senede bende cok büyük değişiklikler var..bir maddeye bağımlı olarak yaşamak çok kötü birşey bence..ben ondan güçlüyüm dedim ve bıraktım!o bana hükmetmemeli ben ona hükmetmeliyim dedim ve bıraktım...ve herkesin önünde kendime bir kez daha söz veriyorum!Allah sigarayı bırakmak isteyen herkese yardımcı olsun..
-
- Üye
- İsim: MaSaL
bencedeGULCIN yazdı:bende içiyorum ama günde en fazla beş tane...
Bırakmak istemiyorum isteyerek içiyorum:D
ama bence kişi içmeyi istemezse bırakır...
Ben lise sonda içiyordum dershaneye giderkende ama sonra bıraktım..Ama öyle çok fazla içen biri değildim ortama ayak uydurma bağbında bazende canım çok sıkkın olduğunda..Nasıl bıraktım kısmına gelince İSTEDİM ve KENDİME YAKIŞTIRMADIM zaten hiç..Bu yüzden çabuk oldu
-
- Admin
- İsim: Ersin
İrade Meselesi Arkadaşlar...
Sigaranın Zararlarını düşünmeye Çalışın, Şöyle Bir Olay da Var Her Sigara İçen Ölümle Kurtulamıyor, Bir Çoğu İnanılmaz Acılar Çekiyor
Sigaranın Zararlarını düşünmeye Çalışın, Şöyle Bir Olay da Var Her Sigara İçen Ölümle Kurtulamıyor, Bir Çoğu İnanılmaz Acılar Çekiyor
En kederli yıldız kayarken dilek tutmuşum...
-
- Üye
- İsim: İltür
Bir arkadaşımın günde 4 paket sigara içen babasının bacağını kesmek zorunda kaldılar. İşin en acı yanı da, bisiklete binmeyi çok severdi.
-
- Dengesiz Üye(Banlı)
Aslında bugün Sigarayı bırakma günü bari bu gün bir sebep olsun da bırakın şu illeti...
-
- Üye
- İsim: Aslı
çok şükür şu güne kadar hiç sigara içmedim ben...
-
- Üye
- İsim: karlar kraliçesi
4 yıldır içiyorum bırakmayı istedim başaramadım belki de gerçekten bırakmak istemediğim içindir
-
- Üye
- İsim: Sonay
Hiç merak etmedim, merak etmeyeceğimi de umuyorum. İçmedim bugüne kadar zaten insan iradesine yenilmemeli, sonra çok zor ve tehlikeli olabiliyor
-
- Dengesiz Üye(Banlı)
Sigarayı bırakacak olan arkadaşlar öncelikle;
1-İdaresine hakim olmalı
2-Eş,dost ve arkadaşların'dan yardım istemeli(İçmeyenlerden)
3-Bir sağlık kurumundan yardım istemeliler(Sağlık ocağı,hastane ve eczane) gibi...
1-İdaresine hakim olmalı
2-Eş,dost ve arkadaşların'dan yardım istemeli(İçmeyenlerden)
3-Bir sağlık kurumundan yardım istemeliler(Sağlık ocağı,hastane ve eczane) gibi...
-
- Yeni Üye
sigarayı bırakmak azim ister bünyenize güvenip azmetmeniz direcli olmanız lazım örnrkleri var bırakmak istediktensonra bırakanlar var şimdiden bırakmak isteyen lere kolay gelsin(sigaradan tiksinin ki kolay bırakasınız benden ipucu dinleyene)........
-
- Üye
- İsim: cansu
bence iradesi olan herkes isterse bırakabilir..her yeni gün bi öncekinden az içierek sonunda hiç içmemeye alıştırabilir kendini..irade meselesi..
-
- Üye
istersen yaparsın ama içenleri gördüğünde deliler gibi canın çeker..
ben 5şubattan beri kullanmıyorum, eksikliğini yaşıyorum bazen.
Çantamda yarım paket sigara var,irademe sahip çıkabilmek adına hergün yanımda taşıyorum1.5 aydır.Ama içinden bi tane bile almadım çok isteyince oluyormuş gerçekten..
ben 5şubattan beri kullanmıyorum, eksikliğini yaşıyorum bazen.
Çantamda yarım paket sigara var,irademe sahip çıkabilmek adına hergün yanımda taşıyorum1.5 aydır.Ama içinden bi tane bile almadım çok isteyince oluyormuş gerçekten..
-
- Üye
hiç içmedim benden uzak dursun...
-
- Takımdan
- İsim: emel sevgi
ben sigara içen arkadaşlarıma sabah günaydın der demez
- "lütfen bırak artık şunu.senin için üzülüyorum."
- "kendini düşünmüyorsan aileni,seni sevenleri düşün."
-"ilerde anne/baba olduğunda çocuğunla yorulmadan oynayabilmek,peşinden koşturabilmek..için bırak şunu."
-"seni anlayamıyorum!rahat nefes alabilmek gibi bi nimete sahipken neden kendini zehirleyerek bunu ellerinle itiyosun ki?"
... gibi şeyler söyleyerek onları en azından bırakmayı düşündürmeye çalışıyorum.gazetelerden falan haberler kesip okutuyorum hepsine..mesela dün Sabah'ta "sigara içersen böyle olursun" diye bi haber vardı ve ağız kanserine yakalanmış birinin fotoğrafı vardı..pazartesi ilk işim onu arkadaşlarıma okutmak olacak
- "lütfen bırak artık şunu.senin için üzülüyorum."
- "kendini düşünmüyorsan aileni,seni sevenleri düşün."
-"ilerde anne/baba olduğunda çocuğunla yorulmadan oynayabilmek,peşinden koşturabilmek..için bırak şunu."
-"seni anlayamıyorum!rahat nefes alabilmek gibi bi nimete sahipken neden kendini zehirleyerek bunu ellerinle itiyosun ki?"
... gibi şeyler söyleyerek onları en azından bırakmayı düşündürmeye çalışıyorum.gazetelerden falan haberler kesip okutuyorum hepsine..mesela dün Sabah'ta "sigara içersen böyle olursun" diye bi haber vardı ve ağız kanserine yakalanmış birinin fotoğrafı vardı..pazartesi ilk işim onu arkadaşlarıma okutmak olacak