Uzun Uzun Feridun Düzağaç

Feridun Düzağaç Hakkında Sorulan Sorular, Bilgiler, Bildiriler, Konser Duyuruları, Biyografi, şarkı sözleri, albümler, incelemeler.. Feridun Düzağaç Biyografi! - Feridun Düzağaç Şarkı Sözleri!
buralarsoguk

Mesaj gönderen buralarsoguk »

son arastirmalarima gore bu sarki akdeniz ....iki klip cekilmis birisi dedigim gibi basit bir klip ve sace kanal d de yayinlaniyor ikincisi daha once dedigim gibi cocukluklarina benzer cocuklari oynatmislar fd nin cocuklugu cok zarif ve masum hem tuya naza benziyor gozlerinin cekilisi klipi flasde gordum yakinda olay tv de de gore bilirsiniz
aki

Mesaj gönderen aki »

yeni albüm ''uzun uzun feridun düzağaç'' harika olmuş. dinlerken çok keyif alım. sanki fd konserindeymişim gibi. lavinya yı biraz değişik söylemiş fakat buda güzel . aynı grup tınıyla beraber yaptıkları albümdeki gibi söylemiş. harika olmuş. mutlaka almayanlar varsa kaçırmasınlar . fd hayranlarının ellerinde mutlaka olması gereken bir albüm .
KinG_Of_WolFs

Mesaj gönderen KinG_Of_WolFs »

Evet bencede her fd cide bulunması gerekir
du-ya

Mesaj gönderen du-ya »

kanal d mi yayınlanıyo ben tv seyretmekten nefret eden biri olarak fransız kaldım hangi programda gördün ve ne zaman yayınlanıyo bu program :?:
aki

Mesaj gönderen aki »

ben akdeniz akşamlarının ilk klibini flash ta izledim. ikinci klibinde sonuna yetişebildim tam izleyemedim . o klipte yine flash taydı.
buralarsoguk

kanal d de bir klip programi yayinliyor 1,2 saatlik bir program hafta ici her gun 4,4;30 felan yani bu saatler ilk klipleri ikincide flasde
blurred

Uzun Uzun Feridun Düzağaç

Mesaj gönderen blurred »

bu albümün bir konser albümü olduğu anımsandığında; üzerimizde yaratması beklenen en muhtemel etki, buna ihtimal verilememesidir..
anlatmak istediklerimi, birkaç anımı yazarak paylaşmak isterim sizlerle kısaca..
ytu'da verdiği konsere kardeşim ve bir arkadaşımla gitmiştim. benim için ilk olmamakla beraber onlar o'nu ilk kez canlı dinleyeceklerdi. nitekim her zamanki gibi kesinlikle mükemmel olan bir eşsiz konser daha bitmişti o gece de. akabinde arkadaşım "ilk 3-4 parçada canlı söylediğine inanamadım." dedi. ve ben haklı bir tebessüm ediyordum bu sözleri karşısında :)
mu'de verdiği konsere ise yalnız gitmiştim. çünkü her konserine beraber gidebileceğim bir arkadaş bulmak güçtü takdir edersiniz ki :) sonra salona girip en önde yerimi aldıktan sonra etrafa şöyle bir göz gezdirirken, iki arkadaşımı gördüm. onlara en öne gelmelerini işaretlerle anlatmaya çalıştım, ancak buna taraftar değillerdi ve oturmuşlardı bir yere sonra. olsun'du, ne yapılabilirdi ki.. ve konser çıkışında onları tekrar gördüm. ama alandaki kalabalığın içinde ve önlere çok yakın.. gülümseyerek ve duyacağımdan emin olduğum açıklamayı bekleyen gözlerle baktım onlara. vakit kaybetmeden durumu izah ettiler: "biz böyle bir performans beklemiyorduk doğrusu. uzaktan izlemek hiç de mümkün değildi. en sonunda buralara kadar ilerledik." ;)
...
evet.. tüm albümlerinde nasıl bir 'Feridun Düzağaç' buluyor ve dinliyorsam, nasıl imkansızlığı aşabilip bazen, şekilleniyorsa birşeyler zihnimde o'na dair, imza gününde ve konserlerinde ve o'na ulaşabildiğim her yerde, hiçbir şekilde farklı çıkmadı karşıma.. hep nasıl adlandırdıysam öyleydi. anlamlandırmalarımın, yanılsamalarımdan ileri gelmediğini gördüm içim içime sığmayarak.. her seferinde, bir kez daha gördüm o'nu.. ve aksini zaten hiç ummadan..
dinlerken 'Uzun Uzun Feridun Düzağaç'ı, konser kaydı olduğuna inanmak zor. o kadar parçayı ardardına ve her şarkısını yaşayarak söylemesi.. inanılır gibi değil ki.. kendini katması, kendi olması.. -söze bile dökemiyorum görüldüğü üzre.-
öyle bir şey ki, gözlerini kapadığında sımsıkı, içinde kayboluyor ve acısını çekiyorken söylediği şarkıların ve yaşıyorken onları en derinlerinde -tam da karşınızda işte, orada!- o'na bakmak ve o'na eşlik etmek size bile ağır geliyor..
işte bir kez daha koskocaman bir "İYİ Kİ" diyorum;

İyi ki varsın Feridun Düzağaç..

ötesi ifade edilemiyor zaten..
sevgilerimle,
blurred
oguzmania

OKURMUSUNUZ BEN ÇOK BEĞENDİM ÇOOOK

Mesaj gönderen oguzmania »

ESKİSİ KADAR KENDİ ESKİSİ KADAR BİZİM...

Ben dahil- Kim demişse halt etmiş. "Popüler oldu eski dinleyicilerini unuttu" diye saldıranlara okkalı bir cevap verdi Feridun Düzağaç. Hisar'da gördük ki değişmemiş. Bize öyle gelmiş belki... Hem sorduk mu hiç kendimize: Biz değişmedik mi?..
05/09/2004

Bir ara korkutmuştu...

Hani tanıyanlar çoğalınca, kitlesi artınca bir şeyler oluyor ya insana...

Adı 'her ne ise'...

Olur sanmıştım ona da...

Bir zamanlar sadece 'benim olan'a...

Yıllar yıllar önce, kanına İstanbul karışmamış küçük bir kız iken keşfetmiştim onu... "Beni Rahatta Dinleyin" diyordu. Ama rahat vermiyordu!..

WALKMAN'siz çıkmadığım günlerdi ve walkman'imden kasetini çıkarmadığım... Bir tatil günü, 'o zamanki sevgili'yle ateşli gecelere yelken açmadan önce, Ayvalık'taki otel odasından onun sesi yankılanıyordu...

İki kişilik gecelerin 'davetli misafir'iydi sesiyle...

Kızmıyordu sevgili...

Kızdırmıyordu...

Biliyordu, çok seviyordu küçük kız bu sesi...

'Bu sesin söyledikleri'ni...

YARALARI benim yaralarımdı sanki. Sözleri gelip içime, yüreğime oturuyordu. Kimse bilmiyordu... "Kimi dinliyorsun?" sorusuna Feridun Düzağaç yanıtını verdiğimde "O kim be?.." deyip burun kıvırdıklarında nasıl da mutlu ediyorlardı...

Bilmesinlerdi... Bilseler de anlamazlardı. Hem 'benim olan'a ortak da çıkmasınlardı.

YILLAR yılları kovaladı... Küçük kız büyüdüğünü sandı... İzmir'den İstanbul'a göçenler kervanma katıldı. Hayatını 'kendi ayakları üzerinde' idame ettirmeye karar verdi. Köprüden Önce Son Çıkış ve Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir albümlerini de yanına aldı. Yalnızlık boğduğunda gurbette sarılacak bir şeyi olsundu.

Oldu da...

-Hala- onundu...

"Ben kısaca F.D....." diye diye Anadolu'yu arşınlayana kadar... Van'dan İzmir'e, Diyarbakır'dan Edirne'ye karış karış gezdi Anadolu'yu.

Konser vermediği yer kalmadı. (Popo bacak meraklısı magazin basınımız iplemese de rekor kırdı.)

ÖNCEKİ gece de Hisar'daydı... "Dolduramaz" diyenler vardı, utandı.

Ne 14 yaşındaki kızlar, ne yolunu kaybetmiş delikanlılar...

Orada... Yarım Ay'ın altında, bir zamanlar sadece 'onun olan'ı, el ele dinleyen 40 yaşlarında iki sevgili görünce ferahladı.

Sonra... Annesi yaşında bir kadın, yanında da kocası, son albümü "Uzun Uzun Feridun Düzağaç" afişiyle tempo tutuyordu. Kaşına gözüne kurbanlar değil, yüreğine, şarkılarına sevdalılarla birlikte dinledi -hala-küçük kız kendisini...

KORKTUĞU olmamıştı... Eskisi kadar temiz, eskisi kadar kendi, eskisi kadar kitlelerin değil, onundu...

Hep de 'onun kalsın'dı...

Ve ama...

İsteyen, onu onun kulağıyla dinleyen, onun gözüyle görüp, onun yüreğiyle kabullenen herkesin de...

Anladı...

Anlayanlarla paylaşmalıydı...

Şarkıları...

Yokluğunda uzun uzun dinleyelim diye
Hazır adını anmışken araya reklam da alayım tam olsun bari...

Hisar'daki son konseriydi... Bir süre ara verdi. Özlemi dindirmek için de Açıkhava konserinin albümüyle başbaşa bıraktı bizi. Sadece Alev Alev'den ibaret olmadığını, düşlere bıraktıklarını, uçak olup uçurduklarını, içinden geçen şehirleri bilmeyenlere anlattı.

Yeni tanıyanları, "Ben kısaca F.D." diye haykıranları, Hisar'da eski şarkılarına eşlik edemedi ama Uzun Uzun Feridun Düzağaç albümünü alırlarsa onlar da öğrenir belki neden sadece 'bizim' kalmasını istediğimizi...
Haber : Ebru DREW
(VATAN GAZETESİ)
buralarsoguk

yazi mukemmeldi tamamen benimde f.d ye his ettiklerimi anlatmis okurken cok duygulandim :cry:
Kullanıcı avatarı
hasta
Takımdan
Takımdan
İsim: Bedih

Mesaj gönderen hasta »

Ağlama kardeş buralarsoguk, bizide ağlatacaksın :twisted:

İmza: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
buralarsoguk

:twisted:
En son buralarsoguk tarafından Perşembe, Eylül 30, 2004 17:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
kursat

Mesaj gönderen kursat »

bize diyecek bişi kalmadı hayırlı olsun bol satsın diyek baskada bişi yok :D
cagriaga

Mesaj gönderen cagriaga »

Ben de çok beğendim;
Hem yazıyı hem de UZUN UZUN FERİDUN DÜZAĞAÇ adlı albümü.
Hele bazı yerler yok mu eriyorum o bölümleri dinlerken tüylerim diken diken oluyor,içim çekiliyor.
İşte tam olarak bunlar oluyor bende.Yıllarca aşık olduğum ama birtürlü konuşamadığım yada KONUŞMADIĞIM "O" geliyor aklıma....

Rüzgar adlı şarkıdan önce "o gece bizden istediği tek şey"i söylerken mesela.Ve sonrasında bizim tam da onun istediği gibi avazım çıktığınca sevgimizi haykırışımız..
"Senin Şarkın"ın son bölümlerde o kadife sesiyle "söyler misiniz" ricası yada..
Veya annesinin ona "sevdadandır" deyişini hatırlattığında bunlar oluyor bana..
Gitmesini istemediği halde "gitme" diyemeyişi,
"Gözlerini ver umudum olsunlar" deyişi
İçinden şehirlerin geçişi,

işte bunları her duyduğumda..Bir tuhaf oluyorum.Eriyorum adeta,içim çekiliyor,tüylerim diken diken oluyor
mozambikli

Mesaj gönderen mozambikli »

kaset süper ya kendimi konserdeymiişim gibi hisettim ....!!!!
sonsuz

Mesaj gönderen sonsuz »

Bu konsere giden arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Depresyondayım şarkısında "Bu konseden keyif alanlar benim gibi yapsınlar" derken ne yapıyor?