Gidenlere...
-
- Takımdan
- İsim: SERAP
Re: Gidenlere...
Said bazen gidenlere sitem ederiz ya; bu onları ne kadar çok önemsediğimiz ve değer verdiğimiz içindir aslında!..Bu onları keybetmek istemediğimiz için içimizde biriktirdiklerimizdir.Tabi bu benim şahsi fikrim
-
- Üye
- İsim: said
Şu var Serap, zaten çok rahat anlaşılıyor yazdıklarından, karşıdakine ne kadar değer verdiğin, ne kadar sevdiğin, onun için yapmayacağın hiç bir şey olmadığı... ve daha nicesi.. Ama sanki karşıdaki sana senin beklemediğin bir kusur yapmış yapmaması gereken, bu seni hep yıkmış hem yeniden canlandırmış.. ya çok mu yanlış anlamışım
-
- Üye
Bu gece uzun olacak yine, her anın kristalleştiği şu minik odamda. Seni hatırlatmayan hiç bir şey yok kara sevdam. Kara bile güzeldi senli anlarda! düşüncemin her köşesine öyle güzel yerleşmişsin ki neye baksam sen, neyi yazsam sen, ağlasam sen, gülsem sen, Ama sen, sen nerdesin gözbebeğim. Niye ben bu satırları yazarken ağlıyorum, kara gözlerinin sevdası olamaz bu gözyaşlarım. Çok mu uzağım ya!!! Ben yanında gözyaşı dökmeliydim, senin adını anıp mutluluktan dudaklarımı yalamalı sonra gözyaşımın tuzlu tadından canlanmalı, senle olmalı seni yaşamalıydım. Bu ayrılık bu kopukluk neden niçin? Çok mu vefasızım ben! gönlüm gönlüne ram olsun istiyorum hep, dudaklarım senin isminden başka isim anmasın istiyorum, gözlerim görmesin istiyorum gayrısını ama sen yoksun...
nerdesin ayyüzlüm ne yaptım ben suçum günahım ne?
Çölde susuz kaldım kaktüs gönüllüm, yolda yolsuzum
Kışda örtüsüz kaldım güneşim, bahtsız perişanım... gel ne olursan gel! ne istersen yapmaya hazırım.. NE İSTERSEN
nerdesin ayyüzlüm ne yaptım ben suçum günahım ne?
Çölde susuz kaldım kaktüs gönüllüm, yolda yolsuzum
Kışda örtüsüz kaldım güneşim, bahtsız perişanım... gel ne olursan gel! ne istersen yapmaya hazırım.. NE İSTERSEN
-
- Takımdan
Aslında hayatımızdaki o değer verdiğimiz insanları gözümüzde fazla mı büyütüyoruz da hayal kırıklıklarına uğruyoruz yada beklentilerimiz fazla mı oluyor da; giderken onların haklı yanlarını görmek istemiyoruz.Bu ayrı bir incelik.Belki de çok benciliz sevgimizde, sadece kendi haklı yanlarımızı görüyoruzdur.Yani demem o ki; öğreneceğimiz çok şey var her gidenin ardından.En azından durup kendi hatalarımızı sorgulamamıza, görmemize neden olacaklardır diye düşünüyorum!..
-
- Takımdan
Birgün beni hatırlarsan seni ne çok sevdiğimi hatırla...Belki de sevgilerin en safıyla sana nasıl inandığımı ve yüreğimde sevdanı taşıdığımı hatırla...Günler, geceler, aylar boyu sana, sevdamın her satırında, her dizesinde sadece sana yandığımı hatırla...Bazen çaresizlik bağlarmış insanın elini, ayağını ümitsizlik içinde, sana sımsıkı sarıldığımı hatırla...
Olur ya birgün beni anarsan, bir film şeridinde yada kulağına değen bir müziğin namesinde, özlem içinde geçen o günlerimi hatırla...Bir adımda sana koşmak varken, gözyaşlarımda çırpınarak nasıl boğulduğumu ve sana nasıl inandığımı hatırla...Geceler boyu sıcaklığını yaşayamamış olmamın, buz gibi bir hava da sıcaklığına sarılmanın sevincini ve özlemlerin en acımasızına nasıl kahrolduğumu hatırla...
Birgün beni hatırlarsan, en içli şarkılarda çıkıp gelirsem aklına birden, hüzün bulutları çökerse yanıbaşına ve bir iç sızısı hissedersen yüreğinde beni hatırla...
Biz baharı kucaklayamadık sevdiğim, sevdasıyla kucaklaşanları gördüğünde beni sakın unutma...Kördüğümler boğazımda, çaresiz katlanmak zor bu gamlı yazgıma.Bin dualar benden artık sana...Beni unutma dalından düşen bir yaprak yada gözyaşında...Seni çok seviyorum sakın beni unutma...
Ben bıraktığın yerde yüreğindeyim!..
Olur ya birgün beni anarsan, bir film şeridinde yada kulağına değen bir müziğin namesinde, özlem içinde geçen o günlerimi hatırla...Bir adımda sana koşmak varken, gözyaşlarımda çırpınarak nasıl boğulduğumu ve sana nasıl inandığımı hatırla...Geceler boyu sıcaklığını yaşayamamış olmamın, buz gibi bir hava da sıcaklığına sarılmanın sevincini ve özlemlerin en acımasızına nasıl kahrolduğumu hatırla...
Birgün beni hatırlarsan, en içli şarkılarda çıkıp gelirsem aklına birden, hüzün bulutları çökerse yanıbaşına ve bir iç sızısı hissedersen yüreğinde beni hatırla...
Biz baharı kucaklayamadık sevdiğim, sevdasıyla kucaklaşanları gördüğünde beni sakın unutma...Kördüğümler boğazımda, çaresiz katlanmak zor bu gamlı yazgıma.Bin dualar benden artık sana...Beni unutma dalından düşen bir yaprak yada gözyaşında...Seni çok seviyorum sakın beni unutma...
Ben bıraktığın yerde yüreğindeyim!..
-
- Takımdan
Yıllar geçmesine rağmen dün gibi yaşıyorum gidişini.Gidişin dalından düşen son yaprak gibi, gidişin yokluk cehennemi.Öyle ki sana bitiremiyorum cümlelerimi, susturamıyorum feryadımı.Acısını anlatacak kelimeler bulmak zor...Aynalara bakamıyorum artık, baktığımda suretimde göremiyorum ışıltısını kaybetmiş gözlerimi.Yerini tükenmeyen gözyaşlarına bırakmışlar çoktan, terfi etmişler sanki inadına...Işığım sönük, karanlık sarmış dört bir yanımı.Belki de kaybolup gitmek en iyisi...
Turna olmak isterdim şimdi, olduğun diyarlara doğru kanat çırpıp umuduna yelken olmak isterdim, biraz da umudum olmanı isterdim aslında masumca...Yanına doğru yaklaştığımı düşünerek gökyüzünde mutluluk çığlıkları atıp nice denizleri aşmak selam vermek isterdim balıklara...Turna olup umudu aşılamak isterdim yeryüzündeki bütün hasret çekenlere...
Turna olmak isterdim şimdi, olduğun diyarlara doğru kanat çırpıp umuduna yelken olmak isterdim, biraz da umudum olmanı isterdim aslında masumca...Yanına doğru yaklaştığımı düşünerek gökyüzünde mutluluk çığlıkları atıp nice denizleri aşmak selam vermek isterdim balıklara...Turna olup umudu aşılamak isterdim yeryüzündeki bütün hasret çekenlere...
-
- Takımdan
Seni özleyen bir parça var içimde, ne yaptıysam ne ettiysem olmadı dinmedi hasreti seni özlemişliğimin...Bu yarayı taşıyamıyorum artık, eskisi gibi güçlü değilim besbelli.Özlemin bir çığ gibi...Büyüyor, büyüyor, büyüyor!..Taşıyamıyorum hasretinin büyüklüğünü...
Güneş bile ısıtmıyor içimi...
Farkındayım!..Sana üşüyorum...
Bazen hiç aklımdan geçmeyen şeyler geliyor aklıma, duruyorum sonra usul usul ağlıyorum.Ağladığımı ne bir gören ne de bir duyan oluyor...Taşıyamıyorum yükünü, ağır geliyor emanet ettiğin bu yürek bedenime...
Dışarı çıkıyorum, ara sıra dostlarla buluşup sohbetler ediyoruz.Hep senden bahsediyorlar...Biliyor musun; onlarda seni özlediler...Eski tat kalmadı gülüşmelerde, gülüşmeler bile soğuk, gülüşmeler bile buruk...
İlkkez çayıma karanfil kattım sen seviyorsun diye, acım ikiye katlandı.
Denizine küsmüş bir martı gibiyim, kanatlarımda derman yok, uçamıyorum...
Taşıyamıyorum hasretinin yükünü, ağır geliyor bedenime!..
Güneş bile ısıtmıyor içimi...
Farkındayım!..Sana üşüyorum...
Bazen hiç aklımdan geçmeyen şeyler geliyor aklıma, duruyorum sonra usul usul ağlıyorum.Ağladığımı ne bir gören ne de bir duyan oluyor...Taşıyamıyorum yükünü, ağır geliyor emanet ettiğin bu yürek bedenime...
Dışarı çıkıyorum, ara sıra dostlarla buluşup sohbetler ediyoruz.Hep senden bahsediyorlar...Biliyor musun; onlarda seni özlediler...Eski tat kalmadı gülüşmelerde, gülüşmeler bile soğuk, gülüşmeler bile buruk...
İlkkez çayıma karanfil kattım sen seviyorsun diye, acım ikiye katlandı.
Denizine küsmüş bir martı gibiyim, kanatlarımda derman yok, uçamıyorum...
Taşıyamıyorum hasretinin yükünü, ağır geliyor bedenime!..
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Yüreğine sağlık Serap, çok derin yazdıkların.
-
- Takımdan
Sağol Metin, seninde yüreğine sağlık...
-
- Üye
gel-me hasretim sahne arsını yaşıyor sinemalarda
vüslat tedahülden kalkmış
nostalji dükkanlarında son hatıralar
gel-me özlemim son teneffüsünü verdi az önce
tozlandı dokunduğun espiriler
kelimeler hüküm giydi zindanlarda
gel-me sevgim oksijensiz kaldı tavan arasında
derrmanlar tükendi doktorlarda
eski koleksiyonlar kalktı raflardan
gel-me ayrılığın ağırlığı var daha her damlada
gökkuşağı çalım atmış etraf buğulu
sersem misali mırıldandığımız şarkılar
gel-me Sezen Akzu bıraktı seni yazmayı
Kayahan çok içmiş, Ayna firarda
bırak çalsın ayrılıklar son defa
gel-me gelme işte git istemiyorum
beni böyle yıkık görme
koyulaşmış renklerime ışık vurma
gel-me gel gel ne olursun
sustur beni durdur şu salgını
bir göz kırp, haydi canım de!
haydi haydi yalvarıyorum...
vüslat tedahülden kalkmış
nostalji dükkanlarında son hatıralar
gel-me özlemim son teneffüsünü verdi az önce
tozlandı dokunduğun espiriler
kelimeler hüküm giydi zindanlarda
gel-me sevgim oksijensiz kaldı tavan arasında
derrmanlar tükendi doktorlarda
eski koleksiyonlar kalktı raflardan
gel-me ayrılığın ağırlığı var daha her damlada
gökkuşağı çalım atmış etraf buğulu
sersem misali mırıldandığımız şarkılar
gel-me Sezen Akzu bıraktı seni yazmayı
Kayahan çok içmiş, Ayna firarda
bırak çalsın ayrılıklar son defa
gel-me gelme işte git istemiyorum
beni böyle yıkık görme
koyulaşmış renklerime ışık vurma
gel-me gel gel ne olursun
sustur beni durdur şu salgını
bir göz kırp, haydi canım de!
haydi haydi yalvarıyorum...
-
- Takımdan
Said yazmış olduğun şiir çok güzeldi, çok başarılı olmuş...Paylaşımın için teşekkür ediyorum.
-
- Üye
senin yoluna girdim bende:)) duygu durum modum senden ilham alıyor... teşekkür ediyorum ya senin begenmen çok hoş...
-
- Takımdan
Bir kıvılcımdı aslında ateşi körükleyen, bir bakış, bir tatlı tebessüm...Beni benden almaya yeten sıcacık sözlerin.Yetti gönlümü almaya hiç bir şey beklemeden, hiç bir şeyi hesaba katmadan umarsızca, sınırsızca sana kucağını açmaya yetti gönlüm...''Neydi seni bana bu kadar çok sevdiren şey'' bilmiyordum, bildiğim tek şey ve yaptığım en güzel şeydi seni sevmek...Sadece bunu çok iyi biliyordum...
Güne seninle başlamak da yetiyordu bana, bir çok şeyi seninle sevmeyi öğrendiğim gibi...
''Bugün güneş ne kadar da güzel böyle...'' Biliyordum sen olduğun için güzel görünüyordu gözüme.Güneş aynı güneşti çünkü ve gün yine aynıydı.Bana göre seninle farklıydı...
Sahi ben seni nasıl severdim (!)?
Gittiğin zaman gelmeni seviyordum...Seni beklemek de ayrı bir güzellikti tıpkı seni özlemek gibi...Özlemek seni; yaşadığım en güzel duyguydu.Gelmelerin oluyordu çünkü bana, özlemim son buluyordu ya gelmelerinde!
''Çok özledim sevdiğim seni...'' derken gözlerinin kocaman olup yıldızlar gibi parlamasını severdim.Ne güzel de yakışırdı sana bir bilsen, bir bilsen gözlerimin gördüğü en güzel tabloyu...
Çoşkun sular gibi durulurdum ufkunda...
Sahi ben seni nasıl özlerdim (!)?
Unutmazdım geçirdiğimiz her dakikayı, her saniyeyi...Bir ömre sığdırırdım seni.Ömrüm olurdun!..
Zaman seninle dursun isterdim, hayatım sadece seninle son bulsun isterdim.Sığdıramazdım içimdeki yüreği hiç bir yere, kabıma sığmaz, dolup taşardım seninle...Soluksuz kalır varlığınla çoğalırdım.Yanındayken her şeyi unutur yok sayardım zamanı...
Sahi ben seni nasıl unuttum (!)?
Bu gidişin diğerlerinden farklıydı, anladım!..Hüzünlerim alıp gitti sevinçlerimi gidişinle...Bir şey bırakmadın ellerimde, avuçlarım olmadı kadar bomboş kaldı şimdi!..
Sahi bu kadar mı vefasızdı gitmelerin, ağrısı gönlümde saplanıp kaldı arsız gibi!..
Güne seninle başlamak da yetiyordu bana, bir çok şeyi seninle sevmeyi öğrendiğim gibi...
''Bugün güneş ne kadar da güzel böyle...'' Biliyordum sen olduğun için güzel görünüyordu gözüme.Güneş aynı güneşti çünkü ve gün yine aynıydı.Bana göre seninle farklıydı...
Sahi ben seni nasıl severdim (!)?
Gittiğin zaman gelmeni seviyordum...Seni beklemek de ayrı bir güzellikti tıpkı seni özlemek gibi...Özlemek seni; yaşadığım en güzel duyguydu.Gelmelerin oluyordu çünkü bana, özlemim son buluyordu ya gelmelerinde!
''Çok özledim sevdiğim seni...'' derken gözlerinin kocaman olup yıldızlar gibi parlamasını severdim.Ne güzel de yakışırdı sana bir bilsen, bir bilsen gözlerimin gördüğü en güzel tabloyu...
Çoşkun sular gibi durulurdum ufkunda...
Sahi ben seni nasıl özlerdim (!)?
Unutmazdım geçirdiğimiz her dakikayı, her saniyeyi...Bir ömre sığdırırdım seni.Ömrüm olurdun!..
Zaman seninle dursun isterdim, hayatım sadece seninle son bulsun isterdim.Sığdıramazdım içimdeki yüreği hiç bir yere, kabıma sığmaz, dolup taşardım seninle...Soluksuz kalır varlığınla çoğalırdım.Yanındayken her şeyi unutur yok sayardım zamanı...
Sahi ben seni nasıl unuttum (!)?
Bu gidişin diğerlerinden farklıydı, anladım!..Hüzünlerim alıp gitti sevinçlerimi gidişinle...Bir şey bırakmadın ellerimde, avuçlarım olmadı kadar bomboş kaldı şimdi!..
Sahi bu kadar mı vefasızdı gitmelerin, ağrısı gönlümde saplanıp kaldı arsız gibi!..
-
- Üye
Serap abla yüreğine sağlık....
-
- Kıdemli üye
- İsim: Metin Çetin
Çok güzeller Serap, yüreğine sağlık...