Gidenlere...

Makaleler, Yazılar, Şiirler ve sizin şiirleriniz.
Ayrıca bu panomuzu blog web günlüğü gibi kullanacağız. Lütfen yalnızca kendi yazı, şiir vb yazıları paylaşın.! Başkalarına ait eser ise; lütfen not düşün.
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan
İsim: SERAP

Re: Gidenlere...

Mesaj gönderen SERAPben »

Biraz kırgın, biraz hüzünlü ama delidolu bir yürek taşırken dokunuverdim Aşk'a...Kimseden gitmedim ömrümde, kimseyi incitmedim.Küçük bir kız çocuğuyken daha öğretilmişti bana; incinmek istemiyorsam kimseleri incitmemem gerektiğini...Oysa hep benden gitti bütün sevdiklerim, kırılanda ben oldum inceden inceye, incinende ben oldum...Vazomda biriktirdiğim deniz kabuklarının yerini hüzünlerim aldı birer birer...

''Ben bu yüzden hiç kimseden gidemem gitmem,
Unutamam acı tatlı ne varsa hazinemdir,
Acının insana kattığı değeri bilirim küsemem,
Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir...''

Küçüktüm, büyümemiştim...Hala içimde narin bir yüreğe sahip bir kız çocuğu saklıydı.Dünyayı kendi rengine boyamayı hayal eden küçük bir kız çocuğu...
Küçüktüm hala, tıpkı eskiden olduğu gibi alışkanlıklarından vazgeçmemiş küçük bir yürek...Hala ışıkların sönmesinden korkuyorum...Ömrümden geçip gidenlere benzetiyorum karanlıkları...Ürküyorum!..

Şimdi düşünüyorum kendi halimde, hep aynı değişmeyen düşünce;''Ben kimseyi kırmamış, incitmemiş, gitmemişken ömrümden gidenler ne istemişlerdi benden?Hayat; benim küçük dünyam için çok mu fazlasıyla acımasızdı ya da ben mi bir hayat için bu kadar geç kalmışım büyümek için?''

Not; Tırnak içersinde bulunan Sezen Aksu şarkısını dinlerken yazımı bütünleştirdiğini düşündüğüm için ekledim...
Kullanıcı avatarı
Bozcaada
Görevli
Görevli
İsim: Emrah

Mesaj gönderen Bozcaada »

Ayrılıkların da acıların da sonu var...
İçimizde bir ümit her zaman olmalı...

Kimler geldi kimler geçti...
Hani ıssız bir yoldan geçerken,hani bir korku duyar da insan
hani şarkı söyler içinden
işte öyle bir şey...
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Ne olursa olsun içimizdeki ümidin yok olmaması dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Gidiyorsun işte...
Neresinden başlanır ki şimdi hayatın, neresine sığdırabilir ki insan yüreğini?

Yokluğunun cehennemi sardı şimdiden dört bir yanımı, bir sızı bırakıp üzerime beni bir başıma bırakıp gidiyorsun işte...İncinmişim, kırılmışım neye yarar şimdi...Gidiyorsun işte...

Sonbaharda yaşanırmış en güzel aşklar ama en hüzünlü mevsimdir sonbahar ve bu mevsimde biter en büyük aşklar...En güzel yerinden vurdun aşkı ''Seni seviyorum'' desem ne olur şimdi...Gidiyorsun işte...

Biriktirdiğimiz umutları, büyüttüğümüz hayalleri, verdiğimiz sözleri unutup bir çırpıda; bir kalp yangınının ardından vefasızlığa doğru ilerliyorsun.Dönüpte arkana bakmadan gidiyorsun işte artık ''Gitme kal'' desem ne olur şimdi...
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Sen giderken, ben koynuma alıp avutarak büyüteceğim bütün ümitlerimizi ve günü geldiğinde uykuya daldığın bir gece vakti rüzgara emanet verip salıvereceğim düşlerine...Sahibini bulsunlar diye azad edeceğim sana olan bütün güzel dualarımı..
sonyolcu
Yeni Üye
Yeni Üye
İsim: gülsüm

Mesaj gönderen sonyolcu »

Süperler ya derin ve hüzün dolu..teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Teşekkür ederim Gülsüm, okuyan gözlerine sağlık... :wink:
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

O çok sevdiğin yerdeyim şimdi...Sarı yaprakların üzerimize üşüştüğü, dizlerine yattığımda saçlarımı okşadığın bize huzur veren o sevdiğin yerdeyim!..Ben uyurdum sen en sevdiğim şarkıyı kulaklarıma fısıldardın, en çok senin sesinden dinlemeyi severdim de uyurdum...Gözlerine bakmak sonsuz bir mutluluktu bana.İçinde kendimi gördükçe mutluluğum ikiye katlanırdı...

Ağaçlarına adımızın baş harflerini kazıdığımız o ağaç hala aynı yerinde, sen yoksun!..Elimi gezdiriyorum elinin değdiği her yere yanağım ıslanıyor...
Sarı yapraklar sanki benimle birlikte senin yokluğuna ağlıyor.Rüzgar bile sanki seni bana soruyor, yanağım ıslanıyor...

O çok sevdiğin yerdeyim şimdi...Izdırabı heceliyorum, boğazımda düğüm düğüm olup kavruluyor sözlerim.Boğuluyorum sevdiğim...
Özledim seni!..

O çok sevdiğin yerdeyim şimdi, o çok mutlu olduğumuz yerdeyim...Gittiğin günden beri bir türkü dilime dolanmış...Hasretinle yandı gönlüm, yandı yandı söndü gönlüm...

Yüzüm gülmüyor nicedir.Sensiz öksüz kaldım sevdiğim, yetim kaldım...Ben hala bıraktığın o çok sevdiğin yerde seni beklemekteyim!..Bıkmadan, usanmadan seni özlemekteyim!..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Bak gidiyorum işte, sesimi-soluğumu kesip gidiyorum...Bak bitiyoruz işte, dirhem dirhem, azala azala.Canım yanmaz mı sanırsın yanar hemde kanaya kanaya...Ben senden hiç gitmem sanırdın biliyorum!..Ama biliyor musun sevgili; vicdanım el vermiyor kapıyı kararlı çarpmak, ardımda seni boynu bükük bırakmak zoruma gider.Gidişim istemeyerek olur da geri gelmek gelipte seni bıraktığım gibi bulamamak dokunur en çok yüreğime...
Kaldırmaz bunu incinen ruhum.Çok zor gelecek sana da bana da.Hadi ne olur engel ol bana...

Gitmemi istedin gidiyorum işte istemeyerek...
Hadi ''Dur'' de bana...
Son ver gidişime...

Son sözlerini söylemeden önce iyi düşün sevgili...Zor gelecek yüreğime bilesin!..Kanayan canımı yakma nolur, sebebim olma!..
Elimde avucumda kalan tek yanımı alma benden.Hep dinledi seni zavallı yüreğim, ne dediysen, ne istediysen incitmedi yüreğim.Şimdi sen incitme yüreğimi...

Hadi ''Dur'' de bana...
Son ver gidişime...

Bir sözün yetecek acımı dindirmeye, bir bakışın yetecek aslında yolumdan döndürmeye.Hadi ''kal'' de bana, yeniden ruhum uçsun seninle bilinmezliklere...Yolumu bilmeyeyim ne fark eder, yanımda olduğunu bilmek yeter yeniden güçlenmeme...

Hadi ''Dur'' de bana...
Son ver gidişime...Hadi ne olur;engel ol bana!..
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Sakın gelme...Gelip de yüreğimin kilitlerine acımasız hançerini saplama...Hiç zamanı değil gelmelerinin.Ben bu yüreğimin kanayan yarasını kendim sardım elimle, sana ihtiyaç duymadan, aldırmadan...Tuz bastım kanayan yanıma acısını çıkardım sana inanmışlığın.En büyük acıyı sen vermiştin ya hani bana; yakmadı hiç birşey canımı gidişinin yaktığın kadar...Yıllar sonra karşıma bir an da gelip de beni bende arama...

Sakın gelme...Gözlerini görmemeli gözlerim bir kez daha.O kadar ağladılar ki yokluğunda, o kadar özlemiştiler ki gözlerinin buğusunu, yeniden bakmamalılar sana...

Sakın gelme...Gelip de kanayan, ağlayan yanımı görme...
Sakın gelme...Gelip de içimde uyuttuğum yüreğimi bir kez daha uyandırma...
Sakın gelme ne olur; Gelip de içimdeki ateşi büyütme!..
yasyaela
Üye
Üye
İsim: Mehtap

Mesaj gönderen yasyaela »

Yüreğine sağlık Serap.Yine çok güzel yazmışsın.
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Teşekkür ederim Mehtap'cığım, okuyan gözlerine sağlık canım benim :)
PompeY
Üye
Üye
İsim: BURSA

Mesaj gönderen PompeY »

Benden gittin.
Şimdi de başka birine gidiyorsun giiiiiiiiiiiiiittt it
Kullanıcı avatarı
SERAPben
Takımdan
Takımdan

Neden geldin ki şimdi aklıma yerli-yersiz, hiç hesapta yokken...Seni anmamıştım hemde, aklımın bir köşesinden bile geçmemiştin...
Oysa hiç olmadığım kadar zalim kesilmiştim sana karşı.Kendimi kendi külümden yakmıştım.İçimde zerre artığın kalmamıştı.Sözde mi kaldı yani şimdi o bildiklerim yada ben mi böyle kandırmışım kendimi bunca zamana kadar seni içimde yakıp bitirdim diyerek.Ne acı...Boşuna mı geçmiş bunca zamanlar!

Neden şimdi seni tamamen düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.Birşeylerle uğraşsam bile düşünmemek için neden işe yaramıyor.Bu işkence şimdi ne diye?

Düne kadar susturup avuttuğum gönlüm neden bir anda bana karşı bu kadar sitemkar, bu kadar asi oldu?Bunu hak etmemiştim ki üstelik...

Ne diye sanki sana karşı öldürdüğüm hisler yeniden hortladılar ki şimdi...Korkuyorum!..
Neden korkmayayım ki;
Gidişinle birlikte ''Bin defa BEN'' ölmüştü bende, şimdi; gelişinle ''Bir daha BEN'' olmak kolay mı sence!..
gokhansaid
Üye
Üye
İsim: said

Mesaj gönderen gokhansaid »

ya varya serap eğer bu sözleri söyledigin kişinin yerinde olsam.. elli bin defa ölürdüm sanırım.